Stærkt samarbejde skal passe på biodiversiteten

18-10-2022

Klimakrisen har desværre også betydning for klodens dyre- og planteliv, der forsvinder i en hastighed, som vi ikke tidligere har set. Den udvikling skal stoppes, hvis vi også fremadrettet skal have en sund klode. Derfor er Velliv gået sammen med 110 andre europæiske finansielle virksomheder om at arbejde for at passe på verdens biodiversitet.

 

 

 

”Skal vi løse klimakrisen og sætte en prop i tabet af biodiversitet, bliver vi nødt til at arbejde tæt sammen og finde fælles løsninger. Det er netop derfor, at vi nu tilslutter os 110 europæiske finansielle investorer under paraplyen af Finance for Biodiversity Pledge,” siger Sandra Metoyer, der er chef for bæredygtige investeringer i Velliv.

 

Finance for Biodiversity Pledge er en sammenslutning af 111 europæiske finansielle virksomheder, der tilsammen forvalter aktiver for ikke mindre end ca. 121.000 mia. danske kroner.

Som en del af Finance for Biodiversity Pledge forpligter Velliv sig til arbejde for beskyttelse og genoprettelse af verdens biodiversitet. Dette sker gennem:

  1. Samarbejde og vidensdeling
  2. Dialog og påvirkning af selskaber i porteføljen
  3. Løbende opfølgning på selskabets resultater på området
  4. Klare opstillede målsætninger
  5. Rapportering på mål og resultater senest i 2024

 

”Med tilslutningen til Finance for Biodiversity Pledge har vi fået en klar ledestjerne for vores arbejde med biodiversitet. Nu handler det om at få specificeret vores målsætninger og indgå i dialog med vores samarbejdspartnere. Jeg håber, at vores kollegaer i den danske pensionsbranche vil bakke op om og tilslutte sig initiativet. Sammen er vi meget stærkere,” forklarer Sandra Metoyer.

 

Velliv vil i 2023 udmelde målsætninger på området for biodiversitet, og senest i 2024 vil vi rapportere på indsatser og resultater på området for biodiversitet.

Du kan læse mere om Finance for Biodiversity Pledge her.

 

Kontakt:

Pressechef Mikkel Bro Petersen, telefon 24838630