Få en god start på 2022 med et par råd fra vores sundhedsstrateg Bende Næsted

17-01-2022

3 gode råd til en sund og rolig tilbagevendelse efter juleferien og endnu en tid med hjemsendelse og hjemmearbejde.

Bende Næsted, Sundhedsstrateg i Velliv Pension og livsforsikring

1) Nytårsforsæt

Nu er vi midt i januar, og måske du også er en af dem, som har besluttet dig for et nytårsforsæt, men allerede nu oplever, at det er svært. Måske er du ”faldet tilbage” i gamle vaner eller noget helt tredje. Her kommer et par gode tips til at komme i mål med det nytårsforsæt, som du havde sat dig for.

 • Tro kan som bekendt flytte bjerge – og det gør en verden til forskel, om du tror på, at du kan holde dit nytårsforsæt
 • Involver andre i dit nytårsforsæt – det forpligtiger mere, og det er ikke for sent at gøre det nu!
 • Forbind dit nytårsforsæt med glæde og positivitet og som noget, du glæder dig til at føre ud i livet.
 • Det er ok at ”falde tilbage” til den gamle vane – stop op og mind dig selv om, hvad det er, du ønsker at opnå med dit nytårsforsæt.

2) Spis sundt

Efter julens mange lækkerier kombineret med stillesiddende arbejde på hjemmekontoret kan der have sneget sig nogle ekstra kilo på sidebenene. Dem vil du sikkert gerne have væk igen. Drop slankekuren og lav i stedet en livsstilsændring, hvor du generelt spiser mere sundt og gør dette til din nye vane

Find inspiration i de officielle kostråd.

3) Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet hjælper på både krop og sind. I forbindelse med endnu en hjemsendelsesperiode grundet corona har der formentlig været tid til lidt længere gåture og måske endda hårdere fysisk træning. Tag denne rutine med tilbage til hverdagen. Det behøver ikke være hård træning for at give en positiv effekt. En kort løbetur i naturen på 15 minutter eller en gåtur i naturen på 30 minutter kan både klare tankerne, brænde stresshormoner af og løfte dit humør. Du kan endda kombinere fysisk aktivitet med dit arbejde, ved at skippe mødelokalet og i stedet invitere en kollega med på en walk and talk.

Rigtig god fornøjelse og Godt nytår.

Hjemmearbejde og restriktioner

Lige nu arbejder mange af os hjemme. Så mens corona-restriktionerne og anbefalingerne om hjemmearbejde er her, anbefaler vi, at du overvejer nedenstående temaer og forholder dig aktivt og konstruktivt til dem. Vi håber, de kan være en hjælp.

 1. Rutiner
  Sørg så vidt muligt at beholde dine rutiner – og eventuelt opfinde nye. Det hjælper vores psykiske velbefindende at have struktur i hverdagen – som f.eks. gode søvnmønstre og faste arbejdsvaner. Det giver en følelse af overskud, overblik og ro.
 2. Ensomhed
  Social kontakt er meget vigtig for vores hverdag. For nogle er det meget naturligt at række ud efter venner og familie på sociale medier eller telefonen – men for andre kan det være vanskeligt. Hvis det ikke falder dig naturligt, så prøv alligevel at udfordre dig selv ved at tage kontakt på den måde, som er lettest for dig.
 3. Håndtere uvished
  Uvished kan give bekymringer, som kan udvikle sig til en negativ spiral. Grib dig i at bekymre dig unødvendigt. Få fat i din realistiske side og vend opmærksomheden mod noget mere meningsgivende.