Ansøgning ved nedsat erhvervsevne

Sådan gør du

 1. Du logger ind med MitID og udfylder en ansøgning med informationer om dit sygeforløb sammen med en samtykkeerklæring.

 2. Du sender sammen med ansøgningen også afgørelsen om tilkendelse af ydelse fra kommunen (som du har modtaget i din e-Boks cirka 4-6 uger efter din første sygedag med overskriften "Afgørelse om berettigelse af sygedagpenge").

 3. Hvis du eller din arbejdsgiver ikke har søgt om eller får en ydelse fra kommunen, skal din læge også udfylde og underskrive en lægeattest.

 4. Din arbejdsgiver får besked om udbetalingen, hvis du har en firmapensionsordning.

 5. Vi kontakter det offentlige, hvis det er nødvendigt – fx med spørgsmål om sociale ydelser.

Vi orienterer dig under hele forløbet, så du ved, hvad der sker.

Ansøg om udbetaling

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Hvis du er blevet syg eller er kommet til skade, og du regner med at være sygemeldt i mere end tre måneder, skal du udfylde og sende en ansøgning til os. Så vurderer vi, om du kan få hjælp og udbetalinger gennem din forsikring hos os. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid ringe til os på +45 70 33 37 13.

Vi anbefaler, at du giver os besked om din sygdom eller skade så hurtigt som muligt – så har du større chancer for at undgå en langvarig sygemelding. Vi kan blandt andet hjælpe dig med at bevare forbindelsen til din arbejdsplads, mens du er syg, og støtte dig undervejs.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor meget kan du få udbetalt?

  Størrelsen af din udbetaling afhænger af, hvilken type forsikring du har. Normalt vil udbetalingen svare til dit konkrete indtægtstab. Det vil sige forskellen på den løn, du havde, inden du blev syg, og den samlede indtægt, du har, efter du er blevet syg. Udbetalingen kan dog aldrig blive større end den dækning, du har i din pensionsordning.

 • Hvornår kan du få udbetalt din forsikring?

  Du har ret til udbetaling og/eller fritagelse for at betale til din pensionsordning, hvis din sygdom strækker sig ud over din karensperiode.

  Karensperioden er typisk på løbende måned plus tre måneder, og det betyder, at du ikke kan blive fritaget for at indbetale eller få udbetalt din forsikring i de første tre måneder af din sygdom. Du kan se din karensperiode i din pensionsoversigt i Netpension.