106 procent i afkast over 10 år

22-08-2018

Kunder med VækstPension Aktiv kan med sindsro glæde sig over det afkast, som de har opnået over de seneste 10 år i Velliv.

”Med et afkast på 106,7 pct. på 10 år ligger afkastet i den absolut høje ende af markedet. Vi er ganske tilfredse med, at vi har kunnet levere et så stærkt afkast til vores kunder. Det meget høje tilfredsstillende afkast skal endda ses i lyset af, at vi i perioden har været igennem den næststørste økonomiske krise i verdenshistorien,” siger investeringsdirektør Anders Stensbøl Christiansen fra Velliv

 

På mellemlang sigt på 5 år udmærker Velliv sig også ved at have leveret et afkast helt i toppen af markedet til kunderne. VækstPension Index har givet et afkast på 60,7 pct., og VækstPension Aktiv har leveret et afkast på 55,2 pct. til kunderne.

Også i 2018 ligger afkastet i top

Også i 2018 ligger afkastet helt i toppen af markedet. Med et afkast på 4,2 pct. indtager VækstPension Aktiv førstepladsen blandt de kommercielle pensionsselskaber i perioden frem til 31. august 2018 for kunder med mellem risiko og 15 år til pension. Kunder med VækstPension Index har opnået et afkast på 3,4 pct. og ligger dermed også i toppen af markedet. 

Dagbladet Børsen bragte den 25. september en artikel, hvor afkastet for 2018 blev sammenlignet med Velliv som det selskab, der frem til og med 31. august 2018 havde givet det bedste afkast til kunderne. Om det gode afkast i Nordea Liv & Pension skriver Børsen:

”I Velliv fortæller investeringsdirektør Anders Stensbøl, at ambitionen i selskabet altid er at sikre kunderne et langsigtet afkast i toppen af markedet. Årsagen til årets fine resultat er, at man har brugt kræfterne på at justere porteføljen til at kunne modstå lidt dårligere tider. “Vi er lige nu i gang med det næststørste opsving i økonomisk historie, så vi har brugt året til at bevæge os stille og roligt over mod noget mere defensivt,” siger Anders Stensbøl og forklarer, at Velliv har en klar strategi om at være gode i faldende og normale markeder. Til gengæld er selskabet mindre frembrusende i optursmarkeder.”

Afkastet i 2018 ligger på et lidt lavere niveau end i de foregående år ikke mindst som følge af større uro på de finansielle markeder. Velliv forventer et moderat positivt afkast for resten af 2018.