Bedste afkast til Vellivs kunder

11-10-2018

Vellivs kunder kan efter årets første 9 måneder glæde sig over at modtage det bedste afkast blandt de kommercielle pensionsselskaber. Det viser Morningstars afkastanalyse for pensionsselskaberne.

Det bedste afkast har kunder med VækstPension Aktiv fået. Eksempelvis har en kunde med mellem risiko og 15 år til pension fået et afkast på 4,1%. Det er branchens højeste afkast i 2018 til dato. Også kunder med VækstPension Index kan glæde sig over et ganske solidt afkast på 3,3%, hvilket er markedets næstbedste afkast blandt de kommercielle pensionsselskaber. 

Afkast pr. 30. september 2018 for VækstPension med 15 år til pension

Det er imidlertid ikke kun afkastet for 2018, som kunder i Velliv kan være tilfredse med. Også på lang og mellemlang sigt med henholdsvis 5 og 10 års horisont ligger afkastet for Vellivs kunder helt i toppen. På eksempelvis 5 års sigt har VækstPension Aktiv med 15 år til pension leveret et gennemsnitligt årligt afkast på 8,6% svarende til 51,0% for perioden. VækstPension Index har i samme periode givet et gennemsnitligt årligt afkast på 9,4% svarende til 56,9% for perioden. VækstPension Index er dermed det pensionsprodukt, der giver det bedste afkast til kunderne over de sidste 5 år og VækstPension Aktiv indtager en flot 2. plads.

"Som vi allerede forudsagde ved slutningen af 2017, ligger afkastet i år lavere end de 5 forudgående år. Det skal vi også forvente fremadrettet. Det skyldes blandt andet, at vi nærmer os slutningen af en højkonjunktur med øget uro på de finansielle markeder. Derfor har vi også over den seneste tid taget lidt risiko ud af vores kunders portefølje med henblik på at beskytte kundernes pensionsopsparinger,” siger Investeringsdirektør Anders Stensbøl Christiansen.

56,9%
VækstPension Index afkast over fem år med 15 år til pension
VækstPension Aktiv afkast på 51% over fem år med 15 år til pension