Nordea Liv & Pension er årets pensionsselskab

31-05-2018

Pressemeddelelse

Som det eneste finansielle selskab vandt Nordea Liv & Pension i går to priser på årets prisuddeling for finansvirksomheder, der arrangeres af Finanswatch og Revisions- og Konsulenthuset EY. Nordea Liv & Pension modtog således prisen som ”Årets pensionsselskab” og herudover også prisen som ”Årets vækstvirksomhed” blandt de kommercielle pensionsselskaber.

Løber krydser målstregen med strakte arme

Danica Pension og Topdanmark Livsforsikring. Priserne fra Finanswatch udmærker sig ved, at EY analyserer hele pensionsbranchen og nominerer de endelige kandidater i modsætning til mange andre priser, hvor selskaberne selv har mulighed for at tilmelde sig.

Det var en stolt Morten Møller, der modtog priserne på det meget velbesøgte arrangement på Nimb i Tivoli i København. I sin takketale til prisen som årets pensionsselskab sagde han:

”Først og fremmest mange tak – og tak til vores medarbejdere, der hver dag yder en kæmpe stor indsats. Jeg er stolt over denne her pris. Den viser, at vi har et rigtigt godt udgangspunkt for fremtiden. Vi er i en kæmpe transformation fra at være 100 procent ejet af Nordea Gruppen til nu at være ejet 70 procent af kunderne igennem Foreningen Norliv. Og indenfor en kort årrække bliver vi 100 procent kundeejet. Fremover skal vi kun tjene én ejer – og det er alle vores kunder. De er i centrum for alle vores aktiviteter – og vi vil arbejde benhårdt for dem hver dag”.

Også om prisen som årets vækstvirksomhed var der stort kundefokus i Mortens tale:

”Den største tak bag denne pris går til kunderne. Det er dejligt at få nye kunder ind, men det der faktisk betyder allermest for os, er en historisk lav afgang af bestående kunder. På denne konference har jeg netop også hørt andre tale om vigtigheden i at passe på de bestående kunder.”

Du kan læse mere om prisuddelingen her

 

Om priserne og begrundelsen for valget af Nordea Liv & Pension

Priserne gives på baggrund af pensionsselskabernes nøgletal for afkast til kunderne på gennemsnitsrente og markedsrente, vækst i indtægter, indtjening samt for deres omkostninger. Selskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2017 og for udviklingen i forhold til tidligere år. Beregningerne foretages af konsulentbureauet EY.

Den officielle begrundelse for valget af Nordea Liv & Pension som årets pensionsselskab lød:

”Nordea Liv & Pension vinder prisen som årets kommercielle pensionsselskab. Dette skyldes blandt andet, at Nordea Liv & Pension har været bedst til at skabe vækst blandt de kommercielle pensionsselskaber. Nordea Liv & Pension opnår derudover en af de bedste scorer for sit afkast til kunderne. Samtidig har selskabet en af markedets laveste omkostninger pr. forsikret medlem set over en 5-årig periode og har i 2017 præsteret en særdeles høj egenkapitalforretning.”

Begrundelsen for vækstprisen var:

”Nordea Liv & Pension vinder vækstkategorien blandt pensionsselskaberne. Nordea Liv & Pension har haft en vækst i bruttopræmierne fra 2016 til 2017 på 21 pct. Dette er den højeste vækst blandt de kommercielle pensionsselskaber. Set over de seneste fem år er Nordea Liv & Pensions bruttopræmieindtægter steget med 55 pct., hvilket er den næsthøjeste vækst i branchen.”