Hvem er årets frivillige ildsjæl?

19-12-2022

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Velliv er gået sammen om at hylde idrættens hverdagshelte med uddelingen af prisen ’Velliv og DIF’s Frivillige Ildsjæl’. Prisen er til de engagerede og passionerede frivillige, som med deres ekstraordinære store indsats sikrer et aktivt socialt fællesskab og sætter rammerne for velfungerende foreninger, hvor børn, unge og voksne kan dyrke den idræt, som de elsker.

Vinderen kåres foran hele Danmark ved det store tv-show Sport 22, på DR. Der venter vinderen af den nystiftede pris ’Velliv og DIF’s Frivillige Ildsjæl’ 75.000 kroner.

Og finalisterne er...

583 frivillige fra hele landet og fra mange forskellige idrætsforeninger er blevet indstillet til prisen. Blandt dem har dommerkomitéen har valgt følgende finalister:

Freya Jæger

Freja Jæger Poulsen

Freja er frivillig børnetræner i Bramming Ju-Jutsu Klub, og nomineres for sin ihærdige indsats som børnetræner for ’rollingeholdet’ i Bramming Ju-Jutsu Klub. Freya er selv eliteidrætsudøver og landsholdskæmper, og hun er et kæmpe forbillede i barndomsklubben. Freya siger selv: ”Jeg var ved at lave risengrød, da jeg fik beskeden om, at jeg var indstillet - jeg blev så glad og overrasket, at risengrøden brændte på. Indstillingen betyder meget for mig, for jeg elsker at give noget videre til børnene i Bramming Ju-Jutsu Klub.” 

Ahu Demir

Ahu Demir

Ahu er frivillig fodboldtræner for flere pige- og kvindehold i Ishøj IF, og nomineres for sit enorme arbejde gennem mere end otte år for at få flere til spille fodbold og dyrke foreningslivet i Ishøj IF. Hun træner såvel områdets unge piger som de ældre kvindeseniorhold med stor succes. Ahu, som er stolt over opbakningen, understreger, at det er vigtigt at træne seniorkvinderne i Ishøj, og bruger meget tid på det: "Der var en del piger her i området, der manglede et sted at høre til. Nu kommer der så mange til vores fodboldtræninger, at vi næsten ikke kan følge med."

Kenneth Emil Nielsen

Kenneth Emil Nielsen

Kenneth er frivillig formand i Herning Speedway Klub, og nomineres for at have vendt udviklingen totalt i den tidligere trængte Herning Speedway Klub. Kenneth Emil Nielsen overtog en klub med kun 1 medlem tilbage. I dag tæller klubben mere end 145 medlemmer i alle aldre. Kenneth er overvældet over nomineringen, og glæder sig til showet hjemme i Herning: "Jeg ved godt, at jeg har lagt mange timer i Herning Speedway Klub, men det har været det hele værd. Jeg er især glad for, at det er lykkedes os at få mange børn til dyrke speedway igen. Det er vigtigt for fødekæden i dansk speedway.”

Steen Michael Erichsen, Velliv, direktør, CEO, tre kilder til afkast, kontor

Ildsjæle løfter trivsel og mental sundhed

”I Danmark er idræts- og foreningslivet båret af frivillige. De er alle helt essentielle for, at så mange børn, unge og voksne kan dyrke idræt - og de styrker sammenhængskraften i Danmark. Alle frivillige er vigtige, og blandt dem findes der særlige ildsjæle, som gør en ekstra indsats for, at danskerne – unge som gamle – opnår større trivsel og mental sundhed gennem et aktivt socialt fællesskab. Dem vil vi gerne fejre, og derfor er vi glade for, at vi sammen med DIF kan hylde frivilligheden med denne pris,” siger Steen Michael Erichsen, der er adm. direktør i Velliv og medlem af juryen for prisen.