Jeg har aldrig haft en fast plan – jeg har ladet hjertet råde og har sagt det højt til min leder, når jeg har haft brug for at prøve noget nyt. Det er der heldigvis altid blevet lyttet til, og jeg sidder nu igen i en stilling, hvor jeg kan se mig selv udvikle mig mange år fremover.”
Sajila Bashir
Business Analyst

Vi taler åbent om vores udvikling

”For mig handler livet ikke om at finde sig selv, men om at skabe det liv, man ønsker.  Jeg har derfor altid spillet med åbne kort over for mine ledere, hvis jeg følte, jeg havde brug for at blive udfordret og prøve noget nyt, men jeg har ikke altid selv været i stand til at se, hvilken vej jeg skulle gå,” fortæller 45-årige Sajila Bashir, der startede som finanselev i Velliv i 2002 og i dag arbejder som Business Analyst.

Hun fortsætter:”

”Heldigvis har mine ledere taget udfordringen op eller har været gode til at se, hvor jeg kunne gøre brug af mine kompetencer og udvikle mig endnu mere. Jeg fik for alvor blod på tanden, da jeg blev udlånt til projektarbejde. Der åbnede en helt ny verden sig for mig.”

På det tidspunkt var Sajila ansat som sagsbehandler i Kundeservice og havde derfor en god forståelse for såvel kunder som interne processer og forretningsgange.

On the job-udvikling, når det er bedst

Projektarbejde viste sig at passe særdeles godt til Sajila, der trives bedst, når to dage ikke er ens, og når hun bliver udfordret og lærer nyt:

”Når man er udlånt til projekter, er der hele tiden nye udfordringer, og man skal vær god til at omstille sig. Projekterne har jo en naturlig udløbsdato, og så skifter både kolleger og opgaver. Gennem årene har jeg derfor fået et stort netværk på tværs af hele organisationen, ligesom de vekslende projekter har pakket min faglige rygsæk godt op,” fortæller Sajila, hvis primære opgaver i projekterne var at repræsentere forretningen ved at stille krav og teste løsningerne,

I mange år fik Sajila tilfredsstillet sit behov for at blive udfordret ved at være udlånt til projekter, men efterhånden opbyggede der sig igen en sult efter mere i Sajila. Hun valgte derfor igen at spille med åbne kort og tog det åbent op med sin leder:

”Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for, at der skete noget andet og ville gerne undgå at kigge eksternt, hvis det var muligt. For alt andet spillede stadigvæk i Velliv,” forklarer Sajila, der fortsat havde et ønske om at arbejde i projekter, men gerne ville øge kompleksiteten yderligere.

Hun fortsætter:

”I dag har jeg taget skridtet fuldt ud og arbejder nu som Business Analyst som del af Forretningstransformation. Jeg hjælper forretningen med at forstå deres behov og med at få beskrevet kravene på et niveau, som udviklerne kan bruge. Den rolle kunne jeg selvfølgelig også have fået i en anden virksomhed, men så havde det kostet mig mit store netværk og min solide viden om historiske processer, særregler i systemer og forretningsgange og meget andet, som gælder for lige netop Velliv!”