Jeanette Sylvest: Se på noget grønt og få øget energi og kreativitet
Hvad er meningen med at overtale en flok travle kolleger til at sætte en grøn plante på skrivebordet, passe den i en måned og evaluere oplevelsen i et spørgeskema?
Projektleder og HR-konsulent i Atea, Jeanette Sylvest, fik idéen til projekt ’Pas en plante’ som et led i Vellivs Natur Promoter uddannelse – med overraskende positivt resultat.
”Der er dokumentation for, at du får mere energi og øget kreativitet af at se på noget grønt i kort tid. Det testede vi på en meget enkel måde ved at uddele personlige planter til en gruppe medarbejdere, som de selv skulle passe. Initiativet blev rigtig godt modtaget, og det var sjovt at se, hvordan ejerskab til en lille plante i den grad kan give ny energi og god stemning på kontoret. En lille grøn indsats med stor virkning, som helt klart har styrket fællesskabet.
Jeg er selv en glad bruger af naturen og har en følelse af, at det virker. Uddannelsen har underbygget den følelse med forskningsbaseret fakta og viden. I forløbet har jeg fået masser af inspiration og idéer til at afprøve nye måder at bringe naturen tættere på vores medarbejdere, bl.a. en idébank, som vi selv har bidraget til undervejs.
Walk and talk møder har længe været en fast del af Ateas kultur, og netop i disse dage minder infoskærme på alle lokationerne vores 1400 medarbejdere om, hvor vigtigt natur og daglig bevægelse er for trivsel og mental sundhed.
Største udfordring for implementering af nye tiltag er helt lavpraktisk manglende tid. Arbejdsdagen er i forvejen pakket, og det at tænke nye tanker, sætte initiativer i gang og følge op kræver altid en ekstra indsats. Derfor er det så meget mere positivt at konstatere, at vi med små og enkle initiativer faktisk kan lykkes med mere natur i arbejdslivet. Et godt eksempel hos os er vægge i kontorerne, som vi har tapetseret med naturbilleder. Lige såvel som vi bruger grønne planter til at skabe mindre rum i vores storrumskontorer. Det grønne findes i mange former og kan forholdsvis enkelt hentes ind i dagligdagen.”