En pensionsrådgiver hjælper en yngre kvinde med sin pension

Kom godt ind i den nye virkelighed

Mennesker påvirkes i mange forskellige retninger under kriser. 32% af danskerne vil ændre markant på deres balance mellem arbejde og fritid, og mere end 50% vil forandre deres sociale omgangskreds.Hvordan er din hverdag blevet ændret det seneste år? Har du fået gode nye vaner? Og har du nydt godt af mere hjemmearbejde, eller glæder du dig til atter at være fysisk sammen med kolleger?

Der er ingen tvivl om, at du nu har de bedste forudsætninger for at være med til at skabe en god virkelighed, hvis du bruger lidt tid til at tænke over, hvad du vil blive ved med at gøre – og hvad du ikke vil fortsætte med.

Gode råd til at komme tilbage på kontoret

For at komme godt ind i den nye arbejdsvirkelighed kan du i en overgang have fordel af at:

  1. acceptere, at du skal genoptræne din sociale kræfter, og lære din kolleger at kende og have respekt for det, de har oplevet og lært
  2. ikke forvente, at du når helt det samme, som da du arbejdede hjemme, fordi du vil opleve flere forstyrrelser og mere spontanitet i samværet med andre – fx længere kaffesnakke
  3. være lidt overbærende med dig selv og andre, fordi I lige skal bruge lidt tid på at finde melodien med eventuelle nye arbejdsformer, hvor nogle er hjemmefra og andre på kontoret
  4. lægge mærke til, om du er blevet mere lydfølsom, og derfor finde måder at undgå for mange forstyrrelser
  5. være med til at bidrage til forsat tryghed og sikkerhed for at undgå smitte med COVID-19.

1 Undersøgelse gennemført af Politiken og TV2 maj 2021

Test din trivsel

Med 5 hurtige spørgsmål udviklet af WHO (WHO-5) kan du tage temperaturen på din trivsel her og nu. Testen er ikke et diagnoseværktøj og kan ikke stå alene, men den kan give et praj om, hvor på trivselsbarometeret du befinder dig.

 

Mental sundhed

Vores eksperter har udpeget en række gode råd til at sætte fokus på og forbedre din mentale sundhed. Få blandt andet råd til at holde balancen mellem job og privatliv og til at lade hjernen op. Har du brug for yderligere hjælp, kan du også finde kontaktoplysninger på vores eksperter i Vellivs Sundhedsteam.

Hold fokus på din mentale sundhed

 

virksomhed, cvr, kolleger, møde, kaffe, godt arbejdsmiljø, trivsel, sundhed, mental sundhed

Forskning om mental sundhed og arbejdsfællesskaber støttet af Velliv Foreningen

Kender du coronatrivsel.dk? Her finder du inspiration til, hvordan corona-krisen kan give nye indspark og input til privatlivet, arbejdslivet og samfundet og hvordan du som leder og medarbejder kan tackle det bedst.

Siden er en udspringer af forskningsprojektet "Mental sundhed og arbejdsfællesskaber under coronakrisen (MESA)", som er støttet af Velliv Foreningen og gennemføres på og drives af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i et samarbejde med Aalborg Universitet.

 

Læs mere her