Du kan i øjeblikket ikke logge ind i vores digitale selvbetjeningsløsninger. Vi arbejder på at løse problemet og beklager ulejligheden.

Afkast i toppen af markedet

28-08-2020

Vellivs VækstPension har leveret et af markedets bedste afkast til pensionskunderne i den forløbne del af 2020.

I slutningen af marts 2020 havde pensionskunderne med markedsrenteprodukterne bredt set oplevet tocifrede negative afkast på deres opsparing på grund af den globale coronakrise.

Siden da har markederne rettet sig, og både VækstPension Aktiv og VækstPension Index lå ved udgangen af juli i toppen af markedet.

VækstPension Aktiv gik som det første markedsrentepensionsprodukt i plus i løbet af juli, og i løbet af august kom VækstPension Index også i plus. 

Også VækstPension Aftryk, der er vores nyeste produkt i VækstPensions-familien, er kommet godt fra land med et afkast på linje med VækstPension Aktiv siden lanceringen i maj 2020.

Vores opsparingsprodukter i VækstPension-familien er kommet fornuftigt gennem de vanskelige og ret turbulente markedsforhold i den forløbne del af 2020. Produkterne har klaret sig som ventet, og det er glædeligt, at både VækstPension Aktiv og VækstPension Index igen i år ligger i toppen af markedet”, siger investeringsdirektør i Velliv Anders Stensbøl Christiansen, og fortsætter:

I de kommende måneder ventes rekordlave renter og rekordstore stimuli-pakker fra centralbankerne at præge finansmarkederne. Samtidig bidrager eksempelvis corona-krisen, den fortsat uafklarede situation omkring Brexit og det amerikanske præsidentvalg senere i år til øget usikkerhed. Samlet set forventer vi derfor moderate afkast i den resterende del af 2020.

Set over en længere horisont, har Vellivs pensionskunder også opnået afkast blandt de bedste i markedet.

 

Kort om VækstPension

VækstPension er et livscyklusprodukt, hvor investeringsrisikoen automatisk bliver tilpasset til, hvor lang tid du har til pensionering.

 

VækstPension Aktiv giver den bredeste risikospredning blandt vores produkter. Vores investeringseksperter overvåger løbende markedet, vurderer den overordnede sammensætningen af investeringerne (fx aktier, obligationer, ejendomme, alternativer etc.) og udvælger fx aktier i specifikke selskaber, som de har gode forventninger til.

 

I VækstPension Index følger investeringerne automatisk en række af de mest udbredte indeks i verden (5 på aktier og 5 på obligationer) og har derfor en mindre risikospredning. Til gengæld er omkostningerne til forvaltningen lavere.

 

Med VækstPension Aftryk er det muligt at gøre en ekstra forskel for både samfund og miljø. Vi forventer, at de langsigtede afkast i VækstPension Aftryk vil være på samme niveau som i Vellivs øvrige livscyklusprodukter med samme investeringsprofil, men sandsynligvis med større udsving på kort sigt end VækstPension Aktiv. Det skyldes, at VækstPension Aftryk har et smallere investeringsunivers, hvor de underliggende aktiver forventes at have de bedste forudsætninger for at skabe det bedst mulige aftryk på samfund og miljø. 

 

Du kan læse mere om vores investeringsprofiler i VækstPension her.