Klare og gennemsigtige mål for klimaindsatsen - Vellivs klimarapport er kommet

09-06-2023

I Velliv har vi sat helt klare mål for vores porteføljes CO2-udledning. Det er planen, at vi vil reducere med 60% i 2030 og være CO2-neutrale i 2050. Vi er slet ikke i mål, og vi arbejder hårdt for at sikre, at vi lever op til de mål, vi har sat.

I Vellivs nye klimarapport for året 2022 kan du bl.a. læse, hvordan CO2-udledningen fra vores portefølje af børsnoterede aktier og virksomhedsobligationer har udviklet sig gennem de seneste år. Der er mange faktorer, der spiller ind i den beregning – f.eks. både markedsudvikling og ændringer i porteføljen.

 

Aktivt ejerskab bliver afgørende

Vi tror på, at aktivt ejerskab og samarbejde med andre investorer kommer til at spille en afgørende rolle for at komme helt i mål. Derfor deltager vi blandt andet i CDP’s Science-Based Targets Campaign, hvor vi sammen med over 200 andre globale investorer opfordrer mere end 1200 selskaber til at sætte reduktionsmål for deres CO2-udledning. Vi mener, at vi i fællesskab med andre investorer i højere grad har mulighed for at påvirke selskaber og skubbe dem til at udvikle sig i en retning, der understøtter målsætningerne i Parisaftalen.

 

Vi lykkes ved at dokumentere vores handlinger og rapportere på vores fremdrift. På den måde kan vores kunder stole på, at vi er ambitiøse og gennemsigtige omkring arbejdet med klima i vores investeringsportefølje og dens CO2-aftryk. Derfor opfordrer vi også løbende selskaber til offentligt at rapportere på deres klimapåvirkning.

Læs hele Vellivs klimarapport 2022 her.