Regnskab for 1. – 3. kvartal 2022

31-10-2022

I Velliv har vi netop offentliggjort vores regnskab for årets første 9 måneder. Det er et regnskab, der viser, at der fortsat er flere kunder, der vælger Velliv samtidig med, at vi har branchens højeste loyalitet blandt eksisterende kunder. Men regnskabet bærer også præg af tab på aktie- og obligationsmarkedet som følge af verdenssituationen.

”Vellivs underliggende forretning udvikler sig godt. Indbetalingerne ligger på rekordniveau. Vi hilser mange nye kunder velkommen, og forlænger aftaler med eksisterende kunder. Udviklingen på de finansielle markeder har for året p.t. medført et nulresultat,” forklarer adm. direktør Steen Michael Erichsen og fortsætter:

”2022 er året, hvor intet er, som det plejer. Krigen i Ukraine, efterveerne fra Coronapandemien og den rekordhøje inflation har sat de normale markedsvilkår ud af kraft, og vi oplever tab og høj volatilitet på både aktie- og obligationsmarkedet. Det giver desværre negative afkast for pensionsopsparerne.”

Gode langsigtede afkast

Ikke siden 1948 har afkastet været så negativt som i år for en balanceret portefølje. Dette har desværre også ramt pensionskundernes afkast i året første ni måneder. I 2022 har en typisk kunde med VækstPension Aktiv med mellem risiko og mere end 15 år til pension indtil videre fået et negativt afkast på -15,4 pct.

I et stærkt negativt marked som i år kan det være vanskeligt at finde lyspunkter. Det er dog vigtigt at understrege, at kigger man på det langsigtede afkast har de seneste 10 år været attraktive for pensionsopsparerne – ikke mindst i Velliv, hvor en tilsvarende kunde samlet set har fået et afkast på i alt 91,6 pct., hvilket er markedets højeste afkast i perioden. På 10 år er kundernes pensionsopsparing således næsten blevet fordoblet.

Læs regnskabsmeddelelsen her