Velliv investerer i Nordstern-udviklet boligområde

02-11-2023

Velliv har indgået aftale med Nordstern om køb af grund og opførelse af et boligområde på Bregnerødvej i et naturskønt område af Birkerød. Nordstern har sammen med Velliv udviklet projektet.

Det nye boligområde Kilehaven på Bregnerødvej i Birkerød opføres i et attraktivt område i Nordsjælland tæt ved naturområdet Stavnsholtkilen omkring Høvelte og Birkerød. Kommende lejere vil således både være tæt på det lokale byliv i Birkerød, den nordsjællandske natur og Hovedstadens pulserende liv.

Fokus på at understøtte fællesskaber

”Vi har en målsætning om at skabe et attraktivt boligområde til og for beboerne med fokus på grønne områder og højt til himlen. Mennesker har brug for at være sammen. Derfor har Velliv fokus på, at områdets udformning skal understøtte fællesskaber blandt beboerne. Vi glæder os til at komme i gang med at opføre fremtidens boligområde,”

fortæller ejendomsdirektør Solveig Rannje fra Velliv. 

Nordstern købte grunden i slutningen af 2022, og har siden arbejdet på at udvikle et boligprojekt, der passer til lokalplanen og det omkringliggende miljø. I overensstemmelse med Vellivs ønsker har det resulteret i et projekt med fokus på åbne, grønne arealer og en rummelig bebyggelse med prioritering af fællesskabet beboerne imellem.

Kilehaven kommer til at bestå af ca. 9.200 m2 bolig med tilhørende stort og attraktivt fælleshus. Byggeriet består af otte punkthuse på op til fire etager, som i alt rummer 110 nye boliger. Velliv forventer, at projektet står færdigt i 2025. Velliv og Nordstern sigter mod, at Kilehaven kommer til at leve op til kravene i den nye EU-taksonomi, ligesom projektet også DGNB Guld-certificeres.

”Kilehaven bliver det første Nordstern-byggeri, der sigter mod at følge kravene i EU-taksonomien, men der er flere på vej. I Nordstern har vi som ambition, at minimum 70% af vores nybyggede projekter skal efterleve taksonomikravene allerede i 2030. Også derfor er vi glade for samarbejdet med Velliv, der ikke blot er en løsningsorienteret medspiller, men også stiller høje krav til både kvaliteten og bæredygtigheden i byggeriet,”
siger Torben Modvig, Group CEO, Nordstern.

Nordstern er også totalentreprenør på projektet. Der er forventet byggestart i foråret 2024, og hele projektet forventes færdigt ca. halvandet år senere.

Fakta om projektet

 • Bebyggelse: ca. 9.200 m2 boliger samt fælleshus
  110 p-pladser i terræn
 • Bygherre: Velliv
 • Ejendomsudvikler: Nordstern
 • Totalentreprenør: Nordstern
 • Arkitekt: Nordic Office of Architecture
 • Landskabsarkitekt: Arkplan
 • Ingeniør: Niras
 • Byggestart: Marts 2024
 • Byggeslut: August 2025
 • Visualisering: Nordic Office of Architecture (bemærk, da det er en visualisering, kan det endelige projekt afvige)

 

Yderligere information:

 • Ditte Hejberg Sorknæs, kommunikationsdirektør i Nordstern, mobil: 6057 6516
 • Mikkel Bro Petersen, pressechef i Velliv, mobil: 2483 8630

Om Nordstern

Nordstern er Danmarks førende ejendomsudvikler og totalentreprenør, ejet af ActivumSG og skabt ved sammenlægningen af CASA og KPC – to selvstændigt stærke aktører i dansk byggeri. Med en historie der strækker sig tilbage til 1979, er Nordstern i dag den største danske ejendomsudvikler og totalentreprenør indenfor udvikling, opførelse og renovering af bolig- og erhvervsbyggeri.

Nordsterns næsten 500 medarbejdere arbejder hver dag dedikeret for at udvikle den virksomhed, de selv er medejere af. Med en målsætning om at certificere alt nyt bolig- og kontorbyggeri, sætter Nordstern nye standarder for mere bæredygtigt erhvervs- og boligbyggeri i Danmark. 

Se mere på nordstern.dk

Om Velliv

Velliv tilbyder pensionsordninger til både private og virksomheder, og er med mere end 400.000 kunder og mere end 300 mia. kr. under forvaltning et af Danmarks absolut største pensionsselskab. Alle vores kunder er medejere af Velliv gennem deres automatiske medlemskab i Velliv Foreningen, der ejer pensionsselskabet.

Som kundeejet selskab kan vi med 100% sikkerhed sige, at det handler om kunderne. Hos Velliv er vi mennesker, der hjælper mennesker, og med vores værdier Omsorg, Optimisme og Ordentlighed sørger vi for, at kunderne føler sig i gode hænder hos os, hjælper dem med at se løsninger og så gør vi altid tingene ordentligt