Ekstra indbetaling til pension

Ønsker du at spare ekstra op?

Inden vi kommer for tæt på årets sidste dage, er det en god idé at kigge på, om du er en af dem, der skal nå at spare mere op til pension via lønnen.

Herunder kan du se nogle af fordelene ved at lave en ekstra indbetaling på din private pensionsordning, eller du kan gå direkte til indbetalingen, ved at klikke "Log på og indbetal". Vi anbefaler, at du læser vores investeringsbetingelser, fradragsgrænser, beskatning mv. herunder, inden du foretager en indbetaling.

 

Log på og indbetal

 

Fordele ved at indbetale ekstra til pension

 

Pension graf - ikon stregtegning

Spar nok op i pension

Hos Velliv anbefaler vi, at du sparer syv års løn op inden din pension. Er du i tvivl om, hvorvidt du følger anbefalingerne og er korrekt dækket, kan du tilmelde dig Gode Råd eller kontakte vores Rådgivningscenter.
Velliv ikon - Bonus mønter

Få øget bonus fra Velliv Foreningen

Din forventede bonus fra Velliv Foreningen for næste år øges, da den er baseret på størrelsen af din opsparing den 31. december i år*.
sparegris pension stregtegning

Skattefradrag

Betaler du topskat, kan det være en fordel for dig at indbetale ekstra til din pension og reducere din skat.

Skattefradrag (renteloft) ved frivillig indbetaling til pension

Er din pensionsopsparing oprettet via Nordea Bank, skal du kontakte dem, inden du benytter dig af indbetalingsløsningen.

Når du indbetaler ekstra til din pensionsordning, får du fradrag for din indbetaling til ratepension eller livrente+. På din ratepension får du fradrag på indbetalinger op til 59.200 kr. om året (2022). Du har mulighed for at indbetale mere og stadig få fuldt fradrag, da resten af pengene automatisk bliver overført til en Livrente+ pensionsopsparing, hvor du kan indbetale alt det, du vil, med fradrag. Der er ikke fradrag for indbetaling til aldersopsparing, hvor udbetalingen til gengæld er skattefri.

Du kan også have en skattefri aftale helt uden fradragsret.

Inden du indbetaler

Inden du logger på, anbefaler vi, at du læser om vores opsparingsformer og vores investeringsbetingelser. Under hver opsparingsform, kan du finde oplysninger om fradragsgrænser, beskatning mv.

Derudover anbefaler vi, at du tager vores investeringsguide, for at få hjælp til at finde den investeringsform, der passer bedst til dig.

Log på og indbetal

To kvinder fører en uformel samtale på arbejdsplads

Har du din pensionsordning via dit arbejde?

Sådan gør du:

  • Har du din pensionsordning via dit arbejde, så skal du tage fat i din virksomheds lønansvarlige og bede dem øge egenindbetalingen til din pension via lønnen, samt give os besked her.
  • Er du bagudlønnet, er et godt bud at starte op i denne måned for at nå ændringen fra november-lønnen og resten af årets måneder. Typisk skal lønafdelingen have besked midt på måneden for at kunne nå at lave ændringen.
  • Tag fat i den lønansvarlige tre-fire uger, inden din løn udbetales.
Kontakt os
En kvinde tjekker sin pension, mens hun venter på toget

Har du en privat opsparing?

Du kan benytte dig af vores digitale løsning, hvor du hurtigt og nemt selv kan indbetale ekstra til din eksisterende privatoprettede pensionsordning hos Velliv.

Når du logger på og skal vælge den aftale, du ønsker at indbetale til, vil det tydeligt fremgå, hvilken type aftale det er, og hvilken fradragsret, du har.

Log på appen eller Netpension, og tjek hvor meget du har sparet op.

Du kan ringe til vores Rådgivningscenter på 70 33 99 99
Her sidder vi klar til at vejlede dig om mulighederne for at nå at spare ekstra op.

*Baggrund for bonusudbetaling

 

Repræsentantskabet i Velliv Foreningen beslutter hvert år, om der er grundlag for at udbetale bonus. Velliv Foreningen har indtil videre hvert år besluttet, at der skal udbetales bonus. Evt. bonus fra Velliv Foreningen er en kontant bonus til dig og dine medarbejdere, og den bliver indsat på din NemKonto, uden at det koster ekstra. Læs mere om baggrunden for udbetaling af bonus her.

Du kan tilmelde dig Gode Råd her, via vores Velliv App eller når du er logget på Netpension

Du kan til enhver tid afmelde dig igen.