Du kan i øjeblikket opleve lange svartider i vores digitale selvbetjeningsløsninger. Vi beklager ulejligheden.

Ekstra indbetaling til pension

Inden vi kommer for tæt på årets sidste måneder, er det en god idé at kigge på, om du er en af dem, der skal nå at spare mere op til pension og samtidig opnå et ekstra fradrag og forventet højere bonus fra Velliv Foreningen.

Ønsker du at spare ekstra op?

Vidste du, at to ud af tre danskere over 40 år indbetaler mindre til deres pension end anbefalet for at spare tilstrækkeligt op til pensionsalderen? Det kan også være, du har fået en øget årsindkomst eller nogle penge, du ikke havde ventet. Uanset hvad, kan der være en god grund til at få indbetalt lidt ekstra og samtidig få gavn af de skattemæssige fordele nu og her samt en forventet højere bonus fra Velliv Foreningen i 2024.

Herunder kan du se nogle af fordelene ved at lave en ekstra indbetaling på din private pensionsordning, eller du kan gå direkte til indbetalingen, ved at klikke "Log på og indbetal". Vi anbefaler, at du læser vores investeringsbetingelser, fradragsgrænser, beskatning mv. herunder, inden du foretager en indbetaling.

 

Sådan gør du:

  • Har du din pensionsordning via dit arbejde, så skal du tage fat i din virksomheds lønansvarlige og bede dem øge egenindbetalingen til din pension via lønnen, samt give os besked her.
  • Er du bagudlønnet, er et godt bud at starte op i denne måned for at nå ændringen fra september-lønnen og resten af årets måneder.
  • Er du forudlønnet, skal du være opmærksom på at nå at indbetale inden december-lønnen er kørt, hvis du ønsker, at indbetalingen skal gælde for indeværende skatteår.
  • Tag fat i den lønansvarlige tre-fire uger, inden din løn udbetales.

Kontakt os

Sådan gør du:

Du kan benytte dig af vores digitale løsning, hvor du hurtigt og nemt selv kan indbetale ekstra til din eksisterende privatoprettede pensionsordning hos Velliv.

Når du logger på og skal vælge den aftale, du ønsker at indbetale til, vil det tydeligt fremgå, hvilken type aftale det er, og hvilken fradragsret, du har.

Du kan se hvor meget du har sparet op ved at logge ind eller ved at hente vores app.

Log ind og indbetal

 

Fordele ved at indbetale ekstra til pension

 

Spar nok op til pension

Hos Velliv anbefaler vi, at du sparer syv års løn op inden din pension. Er du i tvivl om, hvorvidt du følger anbefalingerne og er korrekt dækket, så kontakt vores Rådgivningscenter. Du kan også tilmelde dig Gode Råd og få nyhedsbreve, løbende status og enkle anbefalinger.
Ikon, bonus, penge, pension, indtjening

Bonus fra Velliv Foreningen

Som kunde er du automatisk medlem i foreningen og dermed ejer. Hvert år udbetaler foreningen forventeligt 80 procent af overskuddet tilbage i en kontant bonus til alle medlemmer, og de resterende 20 procent af overskuddet bruger foreningen hvert år på at støtte almennyttelige projekter, der fremmer danskernes mentale sundhed.

Skattefradrag

Betaler du topskat, kan det være en fordel for dig at indbetale ekstra til din pension og reducere din skat.

 

Skattefradrag (renteloft) ved frivillig indbetaling til pension

Når du indbetaler ekstra til din pensionsordning, får du fradrag for din indbetaling til ratepension eller livrente+. På din ratepension får du fradrag på indbetalinger op til 60.900 kr. om året (2023). Du har mulighed for at indbetale mere og stadig få fuldt fradrag, da resten af pengene automatisk bliver overført til en Livrente+. Er din pensionsordning administreret via din arbejdsgiver, kan du indbetale alt det, du vil, med fradrag. Er din pensionsordning privat, gælder der særlige regler, som du kan læse om her.

Der er ikke fradrag for indbetaling til aldersopsparing, hvor udbetalingen til gengæld er skattefrie.

Du kan også have en skattefri aftale. 

Inden du indbetaler

Inden du logger på, anbefaler vi, at du læser om vores opsparingsformer og vores investeringsbetingelser. Under hver opsparingsform, kan du finde oplysninger om fradragsgrænser, beskatning mv.

Derudover anbefaler vi, at du tager vores investeringsguide, for at få hjælp til at finde den investeringsform, der passer bedst til dig.

Log på og indbetal

Du kan ringe til vores Rådgivningscenter på 70 33 99 99
Her sidder vi klar til at vejlede dig om mulighederne for at nå at spare ekstra op.

*Baggrund for bonusudbetaling

 

Evt. bonus fra Velliv Foreningen er en kontant bonus til dig og dine medarbejdere, og den bliver indsat på din NemKonto, uden at det koster ekstra. Læs mere om baggrunden for udbetaling af bonus her.

Du kan tilmelde dig Gode Råd her, via vores Velliv App eller når du er logget ind

Du får et prik på skulderen, når der er noget nyt, du bør vide eller gøre for at få mest ud af din pensionsordning. Det er en ekstra service til dig, der gerne vil have løbende relevant information ud over den normale rådgivning. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.