Jeg har altid været en hardware-nørd, og min anciennitet og tekniske indsigt gør, at jeg kan bidrage med både teknisk viden og historik på ledermøder og i den daglige ledelse
Michael Engelbrecht Nielsen
Teamleder i Tværgående Udvikling

Min tekniske baggrund giver mig en ekstra dimension som leder

Tanken om at blive leder lå ikke lige for hos Michael Engelbrecht Nielsen, der er uddannet datamatiker og blev ansat i Velliv i 2002:

”Min store interesse har altid været teknikken, og det var også sådan, min tid startede i Velliv. Men på et tidspunkt blev den tekniske del af opgaveporteføljen udliciteret, og jeg valgte derfor at gå udviklervejen” forklarer Michael, der så en mulighed for at blive SAP-udvikler:

”Vi havde kun én udvikler på SAP dengang, og selvom han var skarp – det er han stadigvæk – var det sårbart. Så jeg valgte at parkere teknik og infrastruktur og blev SAP-udvikler i stedet,” fortæller Michael og fortsætter:

”Jeg blev aldrig en fantastisk udvikler, for jeg var bedre til teknikken, end jeg var til at kode. Men jeg havde styr på integrationer og platforme og forstod mig på servere og opsætning – det interesserede ikke den anden SAP-udvikler. Så på den måde blev - og er vi stadig - et godt makkerskab.”

Efter otte år som SAP-udvikler, var Michael begyndt at overveje sit næste skridt. For selvom han var glad for sit arbejde, for Velliv og sine kolleger, var it-udvikler aldrig det helt rigtige match for ham. Han valgte derfor at videreuddanne sig til it-arkitekt, hvor han bredere kunne bringe sin tekniske forståelse i spil.  

Velliv får Cloud First strategi

I 2018 blev Velliv kundeejet, og i den forbindelse blev det besluttet at Velliv skulle have en Cloud first strategi. Det blev ikke blot kimen til et spændende kapitel i Vellivs it-historik, men blev også startskuddet til, at Michael - efter ni år som it-arkitekt - begyndte at flirte med tanken om at blive leder:

”Den konkrete udmøntning af Vellivs Cloud First strategi har uden tvivl været det største, jeg har været med til i mit arbejdsliv. Vi har bygget det hele op fra bunden, og jeg fik hurtigt stort ansvar og var med til at træffe store beslutninger om fx valg af cloudløsning og samarbejdspartnere. Det gav mig mod på mere,” forklarer Michael, der med en Master i IT-ledelse i hus blev udnævnt til leder for et lille team på seks it-specialister i november, 2021:

”Der er ingen tvivl om, at det har været udfordrende at gå fra specialist til leder. Det er et andet mindset at have udviklingssamtaler fra en leders perspektiv, og jeg ser det som et stort ansvar og tillidshverv. Men jeg har fået kyndig vejledning af min chef og lederteam undervejs og har ikke fortrudt et sekund,” fastslår Michael, der også i sin nye rolle som leder har gavn af sin tekniske baggrund:

”Jeg har på ingen måder givet afkald på mine tekniske interesser – i dag handler det bare mindre om hardware og mere om cloud. Jeg betragter min tekniske baggrund som en styrke, og jeg trækker på min tekniske viden hver eneste dag både på ledermøder og i den daglige ledelse. Min baggrund gør, at jeg kan agere sparringspartner med teknikviden, historik og vision og herigennem bidrage til et bedre Velliv.”