Få motion på kontoret - Stå sammen

Velliv har udviklet et koncept, som handler om at få mere bevægelse i løbet af arbejdsdagen, og dermed forbedre energiniveauet og helbredet på jeres arbejdsplads.

Mand kører bil og snakker med bluetooth-enhed i øret

Arbejdslivet er stillesiddende

Omkring halvdelen af alle danskere sidder stille på jobbet. Undersøgelser viser, at voksne med kontorarbejde tilbringer mere end 10 timer siddende dagligt. Vi sidder i bilen på vej til arbejde, sætter os på kontorstolen, sidder i bilen på vej hjem, sætter os i sofaen, og vi sidder rigtig meget med vores skærme.

I tidernes morgen brugte vi masser af energi at gå på jagt eller dyrke jorden for at sikre familiens overlevelse. Der var rigeligt at bruge kræfterne på, og derfor undgik man ”unødvendig motion” for at spare på energien. I dag er problematikken omvendt: Vi har så rigelig adgang til mad og drikke, men ingen særlig anledning til at røre os. Få mere at vide i Vellivs vejledning til sundhedskonceptet, "Stå sammen".

Hent vejledning

 

          Kontortræning krop vil takke dig for!

Vi har sammen med Team Danmarks eksperter udviklet fire korte kontortræningsprogrammer, der vil løsne op og styrke de små muskler omkring nakke, skuldre, ryg, overkrop og full body. Øvelserne er simple og tager ca. 5 minutter per program.

Erfaring viser, at træning i fællesskab på faste tidspunkter kan øge motivationen markant, så en opfordring er at lave fælles kontortræning. Udpeg eventuelt en kulturbærer, der lige kalder til samling tirsdag og fredag inden frokost.
Det er også oplagt at gøre programmerne til en fast del af hjemmearbejdsdagen.

 

Hvad gør inaktivitet ved kroppen?

Velliv ikon - mental sundhed

Øget risiko for livsstilssygdomme

Motion og bevægelse har stor betydning for vores overskud og mentale sundhed. Manglende fysisk aktivitet giver øget risiko for dårlig søvn, overvægt, diabetes, hjertekarsygdomme, flere kræftsygdomme og for tidlig død.

Musklerne bliver svagere

Når vi ikke bruger de store muskler i lår og baller, bliver de svagere. Det har betydning for fedt-sukkerstofskiftet og giver øget risiko for sygdom.
Velliv ikon, plaster, sundhed

Bevægelse kan reducere ledsmerter

Derudover kan mere bevægelse og varierede arbejdsstillinger reducere smerter i nakke, skuldre og lænd – noget som mange med skærmarbejde er plaget af.
To mænd konverserer, imens den ene trækker en kuffert i indre by

Kort til medarbejdere og ledere

Du kan hente en række aktivitetskort med konkrete tiltag, som hjælper både medarbejdere og ledere i godt i gang. I kan f.eks. få inspiration til at gøre jeres adfærd mere fysisk, f.eks. ved at benytte walk-and-talk-møder, invitere til en snak ved kaffemaskinen, få ekstra skridt vælge printerrum eller toiletfaciliteter længere væk end normalt.

Hent aktivitetskort

Stå op og få motion på kontoret

Du kan få konkrete tips til bevægelse, som fremmer motion på arbejdspladsen her.

Thijs Nijhuis, maraton, løber, dif, motion, bevægelse, sundhed, mental sundhed
Afspil video

Løb et maraton stående

Her fortæller fysioterapeut i Team Danmark Marlene Søby Vestergaard og OL-maratonløber Thijs Nijhuis, hvordan du med små vaneændringer i din arbejdsdag kan forbedre din sundhed markant og få mere energi, overskud og et bedre helbred.

Vælg område
Kort Til Medarbejder Og Leder Stå Sammen
Maratonkort Stå Sammen
Medarbejderfolder Stå Sammen
Poster Stå Sammen
Sundhedskoncept Staa Sammen