Sommerferie: Sørg for at koble af fra hjemmekontoret

25-06-2021

I en tid, hvor flere af os stadig arbejder helt eller delvist fra hjemmekontoret, kan det være værd at gøre sig et par ekstra tanker om, hvordan du kobler fra i din sommerferie, så du får den nødvendige ro, som der skal til. Her er tre tips til at koble fra hjemmekontoret.

 • Pak hjemmekontoret ned

  Står din hjemmekontorplads et promient sted i hjemme som fx i stuen eller soveværelset, kan det være en god ide at pakke hjemmekontors-pladsen ned - eller som minimum gemme laptoppen i en skuffe, så den er mindre synlig og mere af vejen.

   

 • Slå notifikationer fra

  Sørg for at slå notifikationer fra på arbejdsmailen. Måske er du typen som bedst kan lide at følge lidt med selvom du ferie. Det er naturligvis helt ok – du skal blot være opmærksom på, at enhver forstyrrelse fx fra notifikationer på telefonen, tager din opmærksomhed fra andre eller andet du laver. Måske er det i år anledning til at finde ud af dine bedste arbejdsmønstre og prøve at være off-line i længere tid ad gangen?

   

 • Sørg for forventningsafstemning

  Det kan sagtens stresse, hvis du har opgaver hængende eller ikke nået at få svar på vigtige beslutninger inden ferien. Sørg for at have afstemt med din nærmeste leder eller kolleger, hvornår og hvordan de opgaver bliver løst efter ferien, så du kan koble fra.

 

Sommerferie og tid til bare at være til

Den seneste tid har måske føltes som lidt af en rutsjebane tur – nogle perioder havde du nok overskud og var optimistisk mens andre dage var mere fyldt af bekymringer og magtesløshed. Det viser jo bare, at vi er mennesker med følelser og tanker, der ikke altid kan styres. Ifølge vores sundhedsstrategi Regitze Siggaard er sommerferien derfor en kærkommen anledning til at tænke lidt over, hvad du egentlig har oplevet, sat pris på, og hvad som måske trænger til nye handlinger. Du kan lade dig inspirere af disse tre råd:

Portrætbillede af Regitze Siggaard
 • Brug ferien på at øve dig på ikke at lave noget. Hvis du keder dig og lader tankerne slippe fri, får du måske lyst til at prøve noget nyt eller gøre tingene anderledes og som gør dig glad.
 • Tal med andre om, hvad du har oplevet under pandemien, og hvordan du har overvundet bekymringer og dystre tanker. Livet er ikke en lige linje, og jo bedre, du kender dig selv, og hvordan du reagerer, desto lettere bliver det at overvinde vanskelige perioder – også i fremtiden.
 • Søg og sæt fokus på det, som er positivt og godt for dig. Positivisme forlænger livet og kan trænes – og det handler ikke om, at du altid skal være glad, men at øve dig i at finde energien i det, som fungerer godt. Nyd også den frihed, du har i ferien, og som du med fordel kan øse ud af til andre. Taknemmelighed og at gøre noget for andre er to af de vigtigste handlinger, du kan gøre, for at få et godt liv.

Husk, at hvis du synes, at livet slår knuder, og du ikke trives – mentalt eller fysisk – så ring til vores anonyme Velliv Trivselslinje, der har åbent hele sommerferien.

 

 

hjerte med hænder, ung, ungdom, pension, opsparing, forsikring, børnepension

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Du kan ringe til Trivselslinjen, hvis du har brug for hjælp og støtte til at håndtere de mentale og fysiske udfordringer, der kan opstå i en ny hverdag  under coronavirus.

Når du ringer til Trivselslinjen, kommer du i kontakt med sundhedsfagligt personale hos vores samarbejdspartner Falck Healthcare – fx en psykolog, sygeplejerske eller fysioterapeut alt efter, hvad dit problem omhandler.

Du kan ringe til Trivselslinjen på 7023 5052 alle hverdage fra kl. 8.00-16.00.