Tre gode råd til din opsparing

16-11-2018

Hvis du nu skulle bruge 30 minutter på din pension i dag, får du her tre konkrete forslag til, hvor du kan starte.

1. Se, hvem der arver, hvis nu...

Vi ønsker egentlig ikke, at du skal gå og bekymre dig om den dag, du ikke er her mere. Men ved at bruge 5 minutter på at tjekke, hvem der arver din pensionsopsparing, kan du slippe for at bekymre dig om dine efterlade. Tjek, hvem din begunstigede er ved at logge på Mit Velliv / Netpension.

2. Tjek, om du og din opsparing er et godt match

Hos os kan du finde en investeringsform, som er det perfekte match for dig og din opsparing. Du skal blot forholde dig til, hvad du har brug for. Ønsker du at investere med en højere risiko for at øge dine muligheder for et højere afkast? Eller er du til mere sikre og derved mindre afkastskabende investeringsformer? Investeringsprofilen, der passer til dig, kan du finde ved at bruge vores investeringsguide. Brug 10 minutter på at tjekke din risikoprofil her.

3. Aftal, hvordan pensionen deles ved evt. skilsmisse

Er du gift, kan du ved eventuel skilsmisse forvente, at langt de fleste ejendele deles ligeligt mellem dig og din ægtefælle. Sådan er det imidlertid ikke med pensionsopsparingen. Derfor er det en god ide at tage en snak om, hvordan I ønsker at pensionen deles. Derefter kan I oprette en ægtepagt, der beskriver det, I har aftalt. Ægtepagten kan enten laves i samarbejde med en advokat eller online via flere tjenester. Er I effektive, tager det ca. 15 minutter at komme i mål med en ægtepagt. Læs mere om ægtepagt her.

Således – det var 30 minutter. God fornøjelse.