Du kan i øjeblikket ikke logge ind i vores digitale selvbetjeningsløsninger. Vi arbejder på at løse problemet og beklager ulejligheden.
11-02-2021
Steen Michael Erichsen, Velliv, direktør, CEO, tre kilder til afkast, kontor
Afspil video

Regnskab 2020: 16 mia. kr. i afkast til Vellivs kunder i et udfordrende 2020

I 2020 bød Velliv velkommen til 38.800 nye kunder. 2020 blev også året, hvor der atter blev sparet rekordmange penge op i Velliv og så fik vores kunder endnu en gang afkast i toppen af markedet.

Velliv har torsdag den 11. februar 2021, offentliggjort årsregnskabsmeddelelsen for 2020. Det er et solidt regnskab, som Velliv offentliggør. Nogle af resultaterne er:

  • Indbetalingerne steg med 6,1 mia. kr. - eller med 29 pct. - til 27,1 mia. kr.
  • Samlet set opnåede kunder i Velliv et afkast på 16 mia. kr.
  • Tilfredsstillende overskud før skat på 430 mio. kr.

”Jeg er tilfreds med, at Velliv fortsætter sin organiske og lønsomme vækst. Kunderne har fået øjnene op for, at der er værdi i at eje sit pensionsselskab. Med tre kilder til afkast, fokus på rådgivning og gode råd samt et stærkt medlemsdemokrati har vi et enestående værditilbud, som mange nye kunder vælger til, ligesom mange eksisterende kunder fastholder deres samarbejde med Velliv. Jeg er glad og ydmyg over den udvikling, vi er inde i,” siger Steen Michael Erichsen, der er administrerende direktør i Velliv. 

Et afkast i toppen af markedet

Velliv leverede endnu engang et afkast i toppen af markedet i 2020. VækstPension Aktiv indtog en flot 1. plads med et afkast på 9,7 pct. for kunder med middel risiko og 20 år til pension. Også VækstPension Index ender i den klart bedst del af markedet med 8,6 pct. i afkast. Samlet set opnåede kunder i Velliv et afkast på 16 mia. kr. i et udfordrende år med pandemi.  

Et tilfredsstillende resultat

Resultatet før skat landede på 430 mio. kr. i 2020. Det er lidt lavere end de 599 mio. kr. som vi landede i 2019. Til det siger administrerende direktør i Velliv Steen Michael Erichsen:  

”På trods af et udfordrende 2020 leverer vi et solidt resultat på 430 mio. kr. Resultatet er påvirket af det rekordlave renteniveau. Vi har fortsat stærke bonusreserver, og dem ønsker vi at fastholde og udbygge. Derfor er det rettidig omhu, når vi i 2020 har besluttet at tage mindre risikotillæg, end vi havde anmeldt. Det er en investering i fremtiden.”  

Mange nye leverancer til kunderne

I regnskabet hæfter Steen Michael sig i øvrigt ved, at Velliv i 2020 er lykkedes med mange nye leverancer til kunderne:  

”2020 var et udfordrende år for alle. Pandemien har ramt alle dele af samfundet og erhvervslivet. Vellivs medarbejdere har i store dele af året arbejdet på afstand og har udvist passion for at gøre en forskel for selskabets kunder. Jeg er stolt over, at vi i et udfordrende år er lykkedes med at forbedre kundetilfredsheden og loyaliteten blandt kunderne. Bredt set er kendskabet til Velliv og vores kundeejerskab blevet forstærket blandt danskerne,” siger Steen Michael. 

Du kan læse hele regnskabsmeddelelsen her 

Du kan også læse hele vores CSR-rapport, som er udgivet samtidig med årsregnskabet, her.