Du kan i øjeblikket ikke logge ind i vores digitale selvbetjeningsløsninger. Vi arbejder på at løse problemet og beklager ulejligheden.

Afkast på næsten 50 pct. på fem års sigt, men uro på den korte bane

30-04-2018

1. kvartal af 2018 var præget af øget uro på de finansielle markeder som følge af frygt for en handelskrig mellem primært USA og Kina samt andre geopolitiske forhold

Det påvirkede pensionsopsparernes afkast – det gælder også for kunder i Nordea liv & Pension. For kunder med VækstPension Aktiv med Mellem risiko og 15 år til pension betød det et afkast på -2,4 pct. for årets første tre måneder. For kunder med VækstPension Index udgør afkastet -2,8 pct.

”Vi har over en årrække vænnet os til, at afkastene altid peger op af. Vi er dog på vej ind i mere normale markedstilstande, hvor vi periodevis vil se både positive og negative afkast. Vi fokuserer på at passe på kundernes opsparing i nedgangstider og sikre langsigtede gode afkast. Med afkast på næsten 50 pct. over de seneste 5 år, må det siges at være lykkedes,” siger Anders Stensbøl Christiansen, der er investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension. 

Afkast i årets første tre måneder skal ses op imod, at det langsigtede 5-årige afkast ligger på et meget attraktivt højt niveau. Således har en kunde med VækstPension Aktiv Mellem risiko med 15 år til pension eksempelvis opnået et afkast på 47,3 pct.  Både kunder med VækstPension Aktiv og VækstPension Index har opnået et afkast helt i toppen af markedet på 5-års sigt. 

”Vi har fortsat et positivt syn på afkastet for hele året, og forventer et positivt afkast i niveauet 4-6 pct. på aktier. Vores forventninger underbygges af en stigende indtjening i virksomhederne, hvilket senest er blevet bekræftet af stærke regnskabstal i USA,” fortæller Anders Stensbøl Christiansen.