Oktober er højsæson for skilsmisser

10-10-2019

Enten har vi selv været igennem en skilsmisse - eller også kender vi nogen, der har. Ca. halvdelen af alle ægteskaber bliver opløst, og oktober er den måned, hvor der normalt er flest skilsmisser.

I dag er det normen, at stort set alt deles ligeligt ved en skilsmisse. Sådan er det ikke med pensionsordningen. Her er hovedreglen, at hver part beholder egen pensionsopsparing, hvis den anses for at svare til den enkeltes beskæftigelse og uddannelse. For mange er dette rimeligt. Men der er også mange par, hvor den ene i perioder har arbejdet mindre end den anden - og det kan resultere i, at den ene part bliver stillet bedre økonomisk end den anden. Især hvis skilsmissen ligger sent i livet.

To gode råd

Et godt råd er at forholde sig til, hvad en skilsmisse betyder for din pension og forsikring, og hvilke muligheder I har for selv at bestemme, hvordan pensionerne skal deles ved en eventuel skilsmisse. Her kan det være en idé at inddrage en advokat.

I forbindelse med en skilsmisse kan det desuden være vigtigt at få tilrettet, hvem der skal have din pension udbetalt, når du dør. Mange glemmer nemlig, at de har en navngivet "begunstiget". Og det skal måske ændres ved skilsmisse. Du kan se i Netpension, hvem der får din pension udbetalt, når du dør - og sæt også kryds i kalenderen på Pensionsdagen 27. oktober, hvor vi holder ekstraordinært søndagsåbent på telefonerne kl. 10-13 for at hjælpe dig med at få styr på, om de rigtige står angivet til at få din pensionsopsparing.