Du kan nå at indbetale ekstra i år

12-08-2019

Her i august kan det være en god idé at kigge på, om du er en af dem, der skal nå at spare mere op via lønnen og samtidig opnå et ekstra fradrag og forventet højere bonus fra Velliv Foreningen – du kan stadig nå det i de sidste måneder af 2019.

Vidste du, at to ud af tre danskere over 40 år indbetaler mindre til deres pension end anbefalet for at spare tilstrækkeligt op til pensionsalderen? Du kan stadig nå at bede din virksomhed om at få indbetalt ekstra til din pensionopsparing. Indbetaler du ekstra i år får du ikke kun en større opsparing til pensionsalderen men også skattemæssige fordele nu og her samt en forventet højere bonus fra Velliv Foreningen.

Fordele ved at indbetale ekstra til pension:
  • Det er altid en fordel at tjekke, om man følger anbefalingerne for at være rigtigt dækket. Få inspiration her eller se hvor meget du har sparet op i appen eller ved at logge ind.
  • Betaler du topskat, kan du opnå ekstra skattefradrag.
  • Dit afkast på pension beskattes lavere end afkastet på investeringer.
  • Din forventede bonus fra Velliv Foreningen næste år øges, da den er baseret på størrelsen af din opsparing den 31. december 2019*. 

 

Sådan gør du:

  • Har du din pensionsordning via dit arbejde, så tag fat i din virksomheds lønansvarlige og bed dem øge din egenindbetaling til pension via lønnen og giv os besked ved at kontakte os her
  • Er du bagudlønnet, er et godt bud at starte op inden den 10. september for at nå ændringen fra septemberlønnen og resten af årets måneder.
  • Er du forudlønnet, skal du være opmærksom på at nå at indbetale inden decemberlønnen er kørt, hvis du ønsker, at indbetalingen skal gælde for indeværende skatteår.
  • Har du en privat pensionsordning, og ønsker du at lave en ekstra indbetaling, så kontakt os. Vi sidder klar til at give dig råd og vejledning. Du kan kontakte os her eller på 70 33 99 99.

Baggrund for bonusudbetaling
Repræsentantskabet i Velliv Foreningen beslutter hvert år, om der er grundlag for at udbetale bonus. 2018 var det første år, hvor Velliv foreningen udbetalte bonus. Du kan se den udbetalte bonus historisk siden 2018 her. Evt. bonus fra Velliv Foreningen er en kontant bonus til dig og dine medarbejdere, og den bliver indsat på NemKonto, uden at det koster ekstra. Læs mere om baggrunden for udbetaling af bonus her.