Et år udover det sædvanlige

17-12-2020

Vi vil mindes 2020 som et helt særligt år – men heldigvis også for det positive. Se Velliv-året i overskrifter.

Når vi tænker tilbage på 2020, er Covid-19 nok det, der vil stå klarest i de fleste danskeres hukommelse. Sådan vil det nok også være for os i Velliv – men der er også mange andre ting, som gør 2020 mindeværdig og får smilet frem hos os.

2020 var for eksempel året, hvor vi kunne fejre at have 100 års pensionserfaring. Det er også vores 2. år som kundeejet pensionsselskab og det tredje år i træk, hvor Velliv Foreningen uddelte bonus til alle pensionsselskabets ejere – nemlig jer, der er kunder hos os.

Object reference not set to an instance of an object.

Dartskive med fire pile

Et af branchens stærkeste afkast

Også i 2020 ligger vi fornuftigt i forhold til konkurrenterne på afkast på trods af ellers historisk store dyk på finansmarkederne. Heldigvis er vores portefølje sammensat til at kunne klare de store udsving på finansmarkederne – og som derfor var rustet til en pandemi, som ingen havde forventet ved årets indgang. Faktisk viser en nylig offentliggjort sammenligning i Børsen, at vi kommer ud i toppen af markedet med de bedste afkast på VækstPension efter årets første 11 måneder. 

Se sammenligningen herunder, og se evt. mere om Vellivs tre kilder til afkast.

Også andre artikler har i årets løb fremhævet Vellivs gode afkast

(bemærk, at alle artiklerne er bag en betalingsmur)

Aftryk

Velkommen til VækstPension Aftryk

I år var også året, hvor vores markedsrenteprodukt VækstPension fik en tredje investeringsmulighed, nemlig VækstPension Aftryk, hvor investeringerne forvaltes med fokus på det bedst mulige aftryk på miljø og samfund, herunder et lavere CO2-aftryk. Muligheden for et mere ansvarligt investeringsprodukt er blevet taget godt imod. I løbet af produktets første 7 måneder har vi allerede nu forbedret CO2-aftrykket med 131.000 tons CO2, svarende til 150.000 familiers månedlige elforbrug.

> Beregn hvilken forskel, du kan gøre

Velliv Foreningen gav ekstra støtte til at fremme den mentale sundhed
I år har Velliv Foreningen afsat 60 mio. kroner til at fremme danskernes sundhed, og det beløb gav lige præcis mulighed for ekstraordinært at udlodde 10 mio. kr. i en akutpulje til civilsamfundet i foråret i forbindelse med nedlukningen af Danmark. Samlet set har Velliv Foreningen hjulpet flere tusind foreninger og virksomheder, hvilket svarer til, at ca. 40.000 danskere umiddelbart får gavn af projekterne. Projekterne har favnet bredt, men har alle haft til formål at hjælpe arbejdspladser eller særlige befolkningsgrupper i civilsamfundet til bedre mental sundhed

> Se Velliv Foreningens projekter her

Vi hylder de små og store sejre sammen med Danmarks Idrætsforbund og udfordrer de unge sammen med DGI

I 2020 indgik vi et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF). Sammen har vi et ønske om at hylde både de små og store sejre, som danskerne opnår. For i Velliv ligger det os på sinde, at danskerne trives både mentalt og fysisk – for et trygt liv i trivsel via bl.a. fysisk og mental sundhed er vigtigt for at sikre, at vores kunder får mest ud af livet.

Vi er også gået sammen med DGI om at udfordre de unge til at starte nye fællesskaber i landets idrætsforeninger. For mange unge vælger nemlig idrætten fra i teenageårene, og det koster på såvel den fysiske som den mentale sundhed. Derfor skal der tænkes nyt, og derfor er vi gået sammen med DGI om at give unge egne penge til at udfordre landets idrætsforeninger på nye fællesskaber – på de unges egne præmisser. Har du en ung, der kunne være interesseret i at høre mere? Vi vender tilbage med mere information i starten af det nye år.

> Læs mere om Vellivs samarbejde med DIF

> Læs mere om Vellivs samarbejde med DGI

Enkle løsninger til selvstændige og små erhvervsdrivende

Vi har i løbet af 2020 også indgået et samarbejde med Grandhood og Salary. Via samarbejdet med de to vil vi gøre det lettere og enklere for selvstændige og små erhvervsdrivende at sikre en god pensionsordning til både dem og deres ansatte. Selvstændige udgør nemlig en væsentlig andel af de danskere, der ikke har sikret sig selv til alderdommen. 

En kvinde fører en dialog på sin arbejdsplads

Vi tror på personlig rådgivning

Alle vores kunder er forskellige, og derfor tager vi afsæt i det enkelte menneske, uanset om det er et fysisk eller online møde, eller om det er en anbefaling vi sender til dig.

Se hvad vi kan gøre for dine medarbejdere