Du kan i øjeblikket ikke logge ind i vores digitale selvbetjeningsløsninger. Vi arbejder på at løse problemet og beklager ulejligheden.

Lisa Gjessing: Jeg skylder mig selv og min familie at give mig 100%

10-03-2021

Lisa Gjessing er mor til to, jurist i Sydøstjyllands Politi og parataekwondo kæmper, der er kvalificeret til de Paralympiske Lege i Tokyo i år. For at kunne finde tid og overskud til det hele, har Lisa lært sig at være til stede lige der, hvor hun er.

Lisa Gjessing har dyrket taekwondo, siden hun var 13 år. I 2004 var hun til kvalifikationen til OL i 2004, men kvalificerede sig ikke. Derefter stoppede hun karrieren for at koncentrere sig om jurastudiet og stifte familie.

I 2012 fik Lisa kræft i hånden, hvilket resulterede i, at hun fik hånden amputeret i 2012. Efter et længere genoptræningsforløb blev hun kontaktet af hendes ven og tidligere træner, som mente, at det var på tide at begynde at træne taekwondo igen.

LIsa Gjessind træner taekwondo trods kræftforløb

Foto: World Taekwondo Frederation

”Det kom på et kærkomment tidspunkt i mit liv. Operationen og det at være handicappet fyldte naturligvis rigtig meget for mig i perioden efter operationen. Men heldigvis var der i 2012 også Olympiske Lege og Paralympiske Lege i London, og der blev jeg sindssyg inspireret af at se para-atleterne, som kunne alt muligt, som jeg ikke kunne, og som var større end deres eget handicap,” fortæller siger Lisa Gjessing.

Lisa Gjessing kæmper i Taek Wondo

Ikke tabt en kamp i 8 år

Helt så enkelt var det dog ikke at komme i gang igen, men det skræmte ikke Lisa:
- Jeg havde været ude af sporten i otte år, fået to børn og fået bortopereret den ene hånd og halvdelen af underarmen, så det var rimelig meget op ad bakke. Men ret hurtigt begyndte jeg alligevel at vinde mine kampe og det gav blod på tanden efter mere,” siger Lisa.

I dag kæmper Lisa oftest mod modstandere, der er 15 år yngre end hende selv. Men hun har ikke tabt en eneste kamp i sin klasse i 8 år og er udtaget til Paralympiske Lege i Tokyo til sommer.

Vær 100% til stede

Men hvordan kan man være olympisk atlet, passe et krævende arbejde som jurist og samtidig være mor og ægtefælle for sin familie? Det kræver planlægning og klare aftaler med sine nære og ikke mindst at være 100% til stede, der hvor man er.

Foto: World Taekwondo Frederation

 

 

”Jeg træner 6 gange om ugen. Så jeg skylder både mig selv og min familie at give mig selv 100% til træningen og få det bedste ud af det. Generelt lægger jeg al min energi i det, jeg har gang i lige nu – og lægger det så også fra mig, når jeg tager videre til det næste. Så sagerne fra arbejdet bliver på kontoret, og dagens træning skal mentalt lægges fra mig, når jeg går fra træningen, så jeg kan være 100% til stede, når jeg er sammen med min familie.”

Brug køreturen til at rydde hovedet

For at det kan lykkedes, bruger Lisa Gjessing meget af sin transporttid mellem hjem, arbejde og træning til at få styr på tankerne og få styr på de forskellige detaljer.

”Min daglige transporttid er et godt sted for mig at rydde hovedet og blive mentalt klar til det næste, jeg skal. Det gør jeg fx ved at ringe til dem, jeg har brug for at snakke med – det kan være min træner, mand, mor, veninde osv. Derudover bruger jeg tit tiden, hvor jeg holder stille til at få styr på min kalender eller opdatere min to-do-liste, så jeg kan slippe det i hovedet.”