Gode afkast til kunder i Velliv

06-12-2021

2021 har været et fantastisk år for pensionsopsparerne, hvor afkastene er superhøje sammenlignet med normale år. Det er især den genåbnede økonomi, der verden over har ført til store stigninger på aktiemarkedet. I Velliv har en kunde med VækstPension Aktiv med Mellem risiko og 15 år til pension ultimo oktober opnået et afkast på 12,7 pct. i 2021.

I top gennem ekstraordinært år

”På både kort og lang sigt ligger vi helt i toppen af markedet blandt de kommercielle pensionsselskaber for kunder med 15 år og mindre til pension. Og det er faktisk der, at kunderne har de allerstørste opsparinger. Vi er forvænte med også at ligge godt til for kunder med 20 og 30 år til pension. Det gør vi ikke i år. Vi har fastholdt en stor andel af obligationer med henblik på at beskytte kunderne mod tab. Men i år er helt ekstraordinært med både stigende renter og meget høje aktieafkast,” fortæller investeringsdirektør Anders Stensbøl Christiansen.

Sådan ligger Velliv i afkastsammenligning med de kommercielle pensionsselskaber

Periode: 1. januar til 31. oktober 2021 for VækstPension Aktiv

  5 år til pension 10 år til pension 15 år til pension 20 år til pension 30 år til pension
Lav risiko 3 2 2 2 4
Mellem risiko 2 2 4 6 6
Højrisiko 1 2 3 4 4

Kilde: Baseret på kundeafkast fra Nikolaj Holdt Mikkelsen Anm.: Tallet angiver den placering, afkastet i VækstPension Aktiv har blandt de 6 kommercielle pensionsselskaber. 1 angiver det bedste afkast blandt selskaberne og 6 det dårligste.  

Afkast på 5 års sigt. Periode: 1. november 2016 til 31. oktober 2021 for VækstPension Aktiv

  5 år til pension 10 år til pension 15 år til pension 20 år til pension 30 år til pension
Lav risiko 1 1 1 1 3
Mellem risiko 1 1 1 3 5
Højrisiko 1 2 2 3 4

Kilde: Baseret på kundeafkast fra Nikolaj Holdt Mikkelsen Anm.: Tallet angiver den placering, afkastet i VækstPension Aktiv har blandt de 6 kommercielle pensionsselskaber. 1 angiver det bedste afkast blandt selskaberne og 6 det dårligste.

 

Sådan håndterer vi de mørkere skyer i horisonten

Alt er imidlertid ikke kun positivt på de finansielle markeder. Ikke mindst ser vi stigende inflation som følge af mangel på både råvarer og forarbejdede varer i hele verden. Det skubbede priserne hurtigt op og førte til stigende renter. Det fik kortvarigt aktierne til at falde gennem september, men siden da er aktiekurserne endnu en gang gået i vejret. Den stigende inflation samt noget, der minder om et comeback fra corona-pandemien, er dog fortsat emner, som Velliv holder øje med i forhold til, om det sætter en bremse i den positive udvikling.

”I Velliv har vi fokus på at have en robust portefølje, der beskytter kundernes opsparing, når det blæser. Det sker ud fra devisen om, at et tab på 50 pct. kræver en gevinst på 100 pct. for at være i status quo. 2021 har imidlertid – hvis vi ser bort fra september og slutningen af november – været én lang optur, hvilket ikke er det marked, hvor vi normalvis præsterer bedst. Samlet set har vi reduceret vores eksponeringer over for obligationer. Herunder har vi nedbragt beholdningen af traditionelle obligationer men øget andelen af indeksobligationer for at beskytte os mod stigende inflation. I Velliv ligger det dybt i vores DNA at passe på kundernes opsparing, når vi ryger ind i uvejr,” afslutter Anders Stensbøl Christiansen.