Afspil video

ImpulsPuljen

I teenageårene lægger alt for mange badmintonketcheren, fodbolden eller bordtennisbattet på hylden. Foreningernes fællesskaber bliver valgt fra i en travl hverdag med ungdomsuddannelse, arbejde og venner. Det kan have stor betydning for de unges trivsel, velvære og indlæring.

Mens tre ud af fire af landets unge på 13 år er medlem af en idrætsforening, så er det kun hver anden ung mellem 16 og 19 år, der er en del af idrættens fællesskaber. Det sker i en tid, hvor tal for unges mistrivsel og ensomhed er alarmerende. 

Derfor skal der tænkes nyt, og det har fået os til at gå sammen med DGI om at give de unge mulighed for at søge om egne penge gennem ImpulsPuljen 

Afspil video

Bevilling satte gang i basket-bingo

En bevillingerne i Storkøbenhavn er i foråret 2021 gået til B3Basket, som har brugt pengene på at sætte gang i streetbasket i København. Her deltog ca. 150 personer i basketball-bingo, som foreningens unge stod for at arrangere med støtte fra Impulspuljen.

Der var ca. 150 børn, unge og voksne i alle aldre og masser af piger og kvinder - og flere af dem har meldt sig ind i klubben efterfølgende.

Afspil video

Første bevilling fra ImpulsPuljen er givet

Mandag d. 15. marts blev Næstved Esport den første af flere foreninger, der modtager en bevilling fra ImpulsPuljen. Næstved Esport har fået en del nye medlemmer under coronapandemien, men det har desværre ikke været muligt at mødes fysisk på grund af nedlukningen. Derfor har de ønsket sig penge til et åbent hus-arrangement, hvor både eksisterende og potentielle medlemmer kan mødes i fællesskab og både spille og dyrke noget fysisk motion, når det igen er muligt. 

 

Mere om ImpulsPuljen

ImpulsPuljen støtter aktiviteter, som får flere unge til at bevæge sig i fællesskab og dermed skaber små frirum i hverdagen. Det kunne være Løb mod ensomhed, kom-og-vær-med badminton i klubben eller grill-og-tennis fredag eftermiddag. Der kan søges alt mellem 5.000 og 25.000 kr.

I første omgang er det DGI’s fire landsdele, DGI Storkøbenhavn, DGI Storstrømmen, DGI Østjylland og DGI Midtjylland, som starter projektet op, og det er også her, midler kan søges. Der skal som udgangspunkt være en idrætsforening tilknyttet projektet, og puljen åbnes for ansøgninger på DGI’s hjemmeside den 28. januar 2021.

Advisory Boards udvælger idéer

Ansøgningerne til ImpulsPuljen bliver gennemgået af lokale Advisor Boards, som består af engagerede unge fra hver af de fire landsdele. Advisory boardet er ansvarlig for at vælge de mest spændende og innovative idéer ud, der understøtter puljens formål om at få flere unge aktive i og omkring foreningerne.

Afspil video

Giver støtte til træningstøj, frivillig hjælp og udstyr

Puljen dækker udgifter til aktiviteter, f.eks. trøjer, transport af udstyr, musik, træningsudstyr mm. Midlerne er til frivillige aktiviteter og dækker ikke egentlig løn til afviklingen. Honorar og lignende til DJ's, instruktører udefra osv. kan dækkes.

Du kan læse mere om ImpulsPuljen her