3 unge som fejrer fællesskabet - ImpulsPuljen
Afspil video

ImpulsPuljen

I teenageårene lægger alt for mange badmintonketcheren, fodbolden eller bordtennisbattet på hylden. Foreningernes fællesskaber bliver valgt fra i en travl hverdag med ungdomsuddannelse, arbejde og venner. Det kan have stor betydning for de unges trivsel, velvære og indlæring.

Mens tre ud af fire af landets unge på 13 år er medlem af en idrætsforening, så er det kun hver anden ung mellem 16 og 19 år, der er en del af idrættens fællesskaber. Det sker i en tid, hvor tal for unges mistrivsel og ensomhed er alarmerende. 

Derfor skal der tænkes nyt, og det har fået os til at gå sammen med DGI om at give de unge mulighed for at søge om egne penge gennem ImpulsPuljen.

Unge der dyrker gymnastik, Præstø Pigerne
Afspil video

Søstre gør noget ved udbuddet af gymnastik og dans på Sydsjælland

Søstrene Cirkeline og Feline har selv stået i den situation, at udvalget af gymnastikhold ikke var der. Impulspuljen har støttet pigernes rytme- og dansehold i Præstø og har faciliteret meget af det praktiske, så søstrene nu underviser 28 elever hver mandag.

Børn der står på skateboard
Afspil video

"Chicks with decks” fik støtte af ImpulsPuljen

En af dette års aktiviteter, som har fået støtte af ImpulsPuljen, er ”Chicks with decks” skatecampen, hvor kvinder, piger og nonbinære kan få en tryg og kærlig introduktion til skateboarding. Håbet er, at campen også fungerer som et springbræt til at turde at træde ud i det 'store' skateboarding-miljø.

dffc freestyle fodbold shin jiggles
Afspil video

Freestyle fodbold i en corona-tid

De tre unge fodbold freestylers, Oliver Folcarelli (22), Alexander Alberts (20), Sebastian Ljungkvist (19), har i en coronatid fundet en alternativ måde at aktivere børn og unge i det danske freestyle fodbold-miljø. Med rollemodeller som omdrejningspunkt for deres projekt og med støtte fra Impulspuljen, fik de tre ildsjæle dygtige freestylers til at agere online coaches gennem virtuelle træninger, live Q&A’s og video-tutorials.

"Projektet var vellykket. Vi har aktiveret en masse børn og unge i vores freestyleforening, som var vores mål. Vi foretrækker at mødes og træne fysisk, men freestyle er heldigvis en sport, som ikke kræver særlige omgivelser – så længe man har en bold! Derfor var det muligt at lave gode virtuelle træninger, hvor deltagerne også fik brugbare råd til at lave deres egne tricks.", Oliver Folcarelli, 22 år.

Ung mand der spiller basketball udendørs
Afspil video

Bevilling satte gang i basket-bingo

En bevillingerne i Storkøbenhavn er i foråret 2021 gået til B3Basket, som har brugt pengene på at sætte gang i streetbasket i København. Her deltog ca. 150 personer i basketball-bingo, som foreningens unge stod for at arrangere med støtte fra Impulspuljen.

Der var ca. 150 børn, unge og voksne i alle aldre og masser af piger og kvinder - og flere af dem har meldt sig ind i klubben efterfølgende.

 

Mere om ImpulsPuljen

ImpulsPuljen støtter aktiviteter, som får flere unge til at bevæge sig i fællesskab og dermed skaber små frirum i hverdagen. Det kunne være Løb mod ensomhed, kom-og-vær-med badminton i klubben eller grill-og-tennis fredag eftermiddag. Der kan søges alt mellem 5.000 og 25.000 kr.

Du kan søge, hvis aktiviteten foregår i en af de følgende 11 DGI Landsdele: DGI Sønderjylland, DGI Fyn, DGI Vestjylland, DGI Nordsjælland, DGI Midt- og Vestsjælland, DGI Sydøstjylland, DGI Midtjylland, DGI Østjylland, DGI Storstrømmen, DGI Sydvest og DGI Bornholm. Der skal som udgangspunkt være en idrætsforening tilknyttet projektet.

Advisory Boards udvælger idéer

Ansøgningerne til ImpulsPuljen bliver gennemgået af lokale Advisor Boards, som består af engagerede unge fra forskellige landsdele. Advisory boardet er ansvarlig for at vælge de mest spændende og innovative idéer ud, der understøtter puljens formål om at få flere unge aktive i og omkring foreningerne.

To unge tennisspillere ler sammen i pausen
Afspil video

Giver støtte til træningstøj, frivillig hjælp og udstyr

Puljen dækker udgifter til aktiviteter, f.eks. trøjer, transport af udstyr, musik, træningsudstyr mm. Midlerne er til frivillige aktiviteter og dækker ikke egentlig løn til afviklingen. Honorar og lignende til DJ's, instruktører udefra osv. kan dækkes.

Læse mere og søg ImpulsPuljen her