Stærke afkast i årets første ni måneder

13-10-2021

Året har hidtil givet Vellivs pensionsopsparere et solidt afkast. For en typisk kunde med VækstPension Aktiv med mellem risiko og mindst 15 år til pension har året frem til udgangen af september budt på et afkast 9,7 pct., mens en tilsvarende kunde med VækstPension Index har opnået et afkast på 9,1 pct. I VækstPension Aftryk udgør afkastet for samme periode 9,6 pct.

Kilde: www.nikolajholdtmikkelsen.dk
Anm.: VækstPension Aftryk blev lanceret i juni 2020. Derfor findes der endnu ikke afkastdata på 3 og 5 års sigt.

Finansmarkederne befinder sig i ukendt farvand efter genåbningen

Afkastene for september blev presset noget både af stigende renter og faldende aktiekurser. Om forventningerne til resten af året siger Vellivs chefstrateg Henrik Henriksen:

”Afkastet har været rigtig stærkt i år, men vi forventer, at uroen fra september kan fortsætte året ud. Udsvingene kan blive større, end vi har været vant til – og det er både op og ned.”

Han fortsætter:

”Det er en lidt atypisk situation, vi befinder os i lige nu. Verden åbner så og sige hurtigere efter covid-19, end forsyningskæderne kan følge med. Det presser forbrugerpriserne og dermed inflationen op. Det skubber renterne op og priserne på obligationer falder samtidig med, at aktiekurserne på den ene side møder modvind fra de stigende renter, og på den anden side understøttes af den høje vækst. Det er den primære forklaring på det billede, vi ser lige nu.”

På trods af lidt flere skyer i horisonten forventer Velliv, at afkastet for hele 2021 fortsat vil lande i den pæne ende.

Ansvar for penge podcast

Kom bag kulisserne til ansvarlige investeringer

Ansvar for penge er en podcast, hvor fokus er på ansvarlige investeringer og CSR i den finansielle sektor. I podcastserien vil der blive fokuseret på aktuelle emner inden for de mange problemstillinger og spørgsmål, der naturligt opstår til etik, når man har ansvaret for andres penge. Hør også tidligere afsnit af Invester med Anders og Henrik.

Hør podcast her