Velliv sætter skub i den bæredygtige transformation med 5 mia. kr. til primært danske virksomheder

23-05-2022

Ingen er i tvivl om, at verden har brug for bæredygtig forandring her og nu for at sikre en sund klode til de kommende generationer. For at det kan lykkedes, og for at vi kan nå de 17 verdensmål inden 2030, har FN fastslået, at der er brug for langt flere investeringer i ny teknologi og bæredygtige løsninger. Derfor har Danmark og resten af verden hårdt brug for yderligere investeringer i virksomheder og projekter, som arbejder for at bidrage til en målbar og positiv forandring.

 

Velliv ønsker at sætte yderligere fart i den grønne omstilling, som er vigtig for kunderne i Velliv og for samfundet. Derfor investerer Velliv 5 mia. kroner i primært danske virksomheder og projekter med specifikt mål om at skabe en positiv og målbar påvirkning af den samfundsmæssige dagsorden. Investeringerne vil ske inden for tre strategiske udvalgte investeringsområder: vedvarende energi, energioptimering og ressourceeffektivitet.

Om Vellivs impact-investeringer

  • Der investeres 5 mia. kr. i en ekstern fond, hvor Velliv er medejer.
  • Fonden skal investere inden for vedvarende energi, energioptimering og ressourceeffektivitet.
  • De individuelle investeringer vil typisk udgøre 2-300 mio. kr.
  • Investeringerne vil overholde skrappe krav til bæredygtighed.
Anders Stensbøl Christiansen, investeringsdirektør i Velliv

Dansk fokus gør en forskel i kundernes egen baghave

"Som et af Danmarks største, kommercielle pensionsselskaber kan vi aktivt påvirke omverdenen og fremme den bæredygtige omstilling gennem de investeringer, vi foretager på vegne af vores kunder. Med investeringernes fokus på primært danske virksomheder, kan vi gøre en forskel i kundernes egen baghave, og som kundejet selskab skabe endnu mere værdi for vores kunder,” fortæller investeringsdirektør Anders Stensbøl Christiansen.

 

Investeringerne sker igennem en ekstern investeringsenhed, hvor Velliv er medejer. Investeringerne vil til at begynde med ske i danske selskaber og projekter.

En investering i fremtiden

Danske virksomheder er anerkendt for deres fokus på bæredygtighed og deres evne til at udvikle innovative forretningsmodeller. Netop derfor vil Velliv til at begynde med placere de nye investeringer i danske virksomheder.

”Vi mener, at danske virksomheder er i verdenseliten, når det kommer til produkter og løsninger, der fremskynder den bæredygtige udvikling. Derfor er det et godt sted at starte med disse impact-investeringer. Vi er overbeviste om, at der med dette tiltag samtidig kan laves attraktive investeringer for kunderne i Velliv,”
forklarer Anders Stensbøl Christiansen
Investeringsdirektør i Velliv

Han fortsætter:

”Samtidig er det naturligt for os at engagere os i det danske erhvervsliv, i danske arbejdspladser og dermed i det samfund, som vores kunder og Velliv er en del af.”

Læs mere om hvordan Velliv vil bidrage til den grønne omstilling

Kontakt:
Pressechef Mikkel Bro Petersen, mobil 24 83 86 30