Godt at vide i forbindelse med coronavirus

Coronavirussen giver en ny hverdag, og der er mange nye ting, som man skal forholde sig til. Vi har samlet information om rådgivningsmøder, udbetaling, investeringen og dækningen af din pensionsopsparing samt tips til nye arbejdsvaner ved distancesamarbejde. Siden opdateres løbende.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Opdateret den 27. august
Få rådgivning fra sundhedsfagligt personale
Alle vores kunder - både medarbejdere, ledere og HR - kan få støtte og hjælp de næste tre måneder, når der er brug for særlig rådgivning til at håndtere både mentale og fysiske udfordringer, der kan opstå i vores nye hverdag under coronavirus. Når du ringer til trivselslinjen, er det sundhedsfagligt personale hos vores samarbejdspartner Falck Healthcare, som du kommer i kontakt med – fx en psykolog, sygeplejerske eller fysioterapeut alt efter, hvad dit problem omhandler. Trivselslinjen har åbent til og med den 31. december 2020.
Du kan ringe 7023 5052 fra mandag til fredag fra kl. 8.00-16.00.

Behandling via en sundhedsforsikring
Har du en sundhedsforsikring gennem et af de forsikringsselskaber, som vi samarbejder med, kan du via deres hjemmeside eller telefonisk kontakt til selskabet få oplyst, hvordan de kan hjælpe dig i forhold til behandling og rådgivning under coronavirus. Se kontaktoplysningerne her.

Tal med vores socialrådgivere
Som kunde i Velliv kan du ringe ind med de forespørgsler, bekymringer og andre socialfaglige spørgsmål, du måtte have her under coronavirus. Det kan fx være om de konsekvenser eller tiltag, som regeringen har taget, og hvilken betydning de kan have for dig. Vi sidder klar på telefonerne til at hjælpe og rådgive dig på 7033 3703 fra mandag-fredag.

Hjælp i forbindelse med sygemelding eller kritisk sygdom
I forbindelse med sygemeldinger og kritisk sygdom, står vi også klar til at hjælpe på 7033 3713.

Bliv opdateret i nyeste afsnit i investeringspodcasten

Opdateret den 20. maj 2020: 
Interesserer du dig for finansnyheder og udviklingen på aktiekurserne? Eller har du bare interesse for, hvad der påvirker verdensøkonomien? Så lyt med og bliv opdateret, når investeringsdirektør Anders Stensbøl og chefstrateg Henrik Henriksen giver dig en opdatering på den seneste uges udvikling på de finansielle markeder i lyset af corona-epidemien.

Hør den her

Hold fast i din investeringsprofil

Opdateret den 14. april 2020:
Coronavirus har skabt stor usikkerhed de seneste uger, og det har smittet negativt af på aktiemarkederne, som er faldet markant de seneste uger. Det har efterladt mange pensionsopsparere med spørgsmålet om, hvordan de skal forholde sig til situationen - bør man skifte investeringsprofil eller ej? 

Se Vellivs råd

Fysiske rådgivningsmøder erstattes af onlinemøder

Opdateret den 12. marts 2020:
I Velliv bakker vi op om regeringens initiativer til at mindske udbredelsen af coronavirus i Danmark ved blandt andet at aflyse alle møder og holde vores medarbejdere hjemme. Har du aftalt et fysisk møde med os i de kommende uger, vil du blive kontaktet af en rådgiver for at få arrangeret et onlinemøde i stedet.

Du kan stadig komme i kontakt med os i vores sædvanlige åbningstider – du kan muligvis opleve længere svartider, hvis udviklingen af coronavirussen fortsætter med at give anledning til flere opkald end normalt. Er din henvendelse ikke akut, kan det derfor være en god ide at vente lidt med at ringe.

Dækning fra pensionsordningen ved virus-epidemier

Opdateret den 9. marts 2020:
For kunder der er omfattet af en firmapensionsaftale er der ingen begrænsninger, og vi vil dække, hvis et sygdomsforløb måtte medføre nedsættelse af erhvervsevnen eller dødsfald.
For individuelt tegnede kunder, kan der evt. være undtagelser i forbindelse med rejser og ophold i lande med forøget risiko. Dette gælder dog alene, hvis forsikringen har været i kraft i mindre end 1 år. Dette beror på en konkret vurdering i den enkelte situation, og som udgangspunkt er vores kunder dækket.

Nye arbejdsvaner ved distancesamarbejde

Opdateret den 13. marts 2020:
Øget distancesamarbejde og nye arbejdsvaner er den virkelighed, mange befinder sig i de her dage. Derfor er det en god anledning til at få styrket erfaringerne med, hvordan det bedst kan lade sig gøre. Mange er vant til at arbejde hjemme, men næppe i så lang tid ad gangen.

Den nye arbejdssituation gør, at vi skal øve os i tålmodighed, overbærenhed og i at se muligheder, da alt måske ikke lige går så let, som det plejer på kontoret. Så vi skal øve os og prøve at se de gode muligheder i det: Kan man indarbejde en ny måde at styre distancemøder på? Hvordan får vi bedst hinanden til at føle, at vi hører til, når vi ikke ses ansigt til ansigt? Og kan vi indarbejde små givende afbræk i arbejdsdagen derhjemme som ikke handler om vasketøj eller skærm - men fx muligheden for en tur ud i det fri, kigge ud på skyer og træer og få stillet behovet for lidt bevægelse.


Herunder får du lidt tips til små afbræk:

Få frisk luft ved at åbne vinduet eller gå en kort tur udenfor
Giver fornyet energi til krop og hjerne.
Lyt til stille musik
Forebygger stress.
Træk vejret meget dybt 10 gange
Det øger koncentrationsevnen og forebygger stress.
Giv et virtuelt skulderklap til en kollega
Anerkendelse for et godt stykke arbejde giver nye kræfter.
Gå 100 skridt på stedet
Al bevægelse styrker krop og hjerne.
Hav fokus på at få sovet nok og prøv at slippe tankemylderet
Styrker immunforsvaret og giver mentalt overskud.

Del ud af din energi, så får du mere energi

Når vi ikke kan mødes fysisk med andre, vil nogen opleve at blive mindre forstyrrede, mens andre vil savne kontakt til andre. Derfor kan det være vigtigt, at du finder måder at holde energien oppe.

Dit humør har stor indflydelse på andre
Det gælder også på Skype eller telefon. Spred glæde i møderne, bemærk de gode ting, du oplever, og lad stadig de små bemærkninger flyde, som var I på kontoret.
Gør noget for andre, du normalt ikke gør
Vi ved, at det giver energi og livsmod at hjælpe andre. Du kan fx melde dig til Røde Kors’ Corona Hjælpenetværk eller se, om der er nogen tæt på, hvor du bor, du kan hjælpe.
Få frisk luft
Det er fristende at fylde op i sliklagrene, fordi det kan opleves som at dulme lidt på manglende nærvær. Det er jo ok, men måske en mundfuld frisk luft indimellem i virkeligheden gør dig mere godt.