Godt at vide i forbindelse med coronavirus

Coronavirussen har givet os en ny hverdag, og der er mange nye ting, som man skal forholde sig til. Vi har samlet information om rådgivningsmøder, udbetaling, investeringen og dækningen af din pensionsopsparing samt tips til nye arbejdsvaner ved distancesamarbejde. Siden opdateres løbende.

Mor plukker bær fra en hæk med sin søn

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Få rådgivning fra sundhedsfagligt personale
Alle vores kunder - både medarbejdere, ledere og HR - kan få støtte og hjælp, når der er brug for særlig rådgivning til at håndtere både mentale og fysiske udfordringer, der kan opstå i vores nye hverdag under coronavirus. Når du ringer til Velliv Sundhedsteam, er det sundhedsfagligt personale hos vores samarbejdspartner Falck Healthcare, som du kommer i kontakt med – fx en psykolog, sygeplejerske eller fysioterapeut alt efter, hvad dit problem omhandler.

Du kan ringe 70 33 37 07 fra mandag til fredag fra kl. 8.00-16.00 

eller skrive til os via vores formular, som sendes via en sikker forbindelse.

 

Kontakt dit sundhedsteam

 

Behandling via en sundhedsforsikring
Har du en sundhedsforsikring gennem et af de forsikringsselskaber, som vi samarbejder med, kan du via deres hjemmeside eller telefonisk kontakt til selskabet få oplyst, hvordan de kan hjælpe dig i forhold til behandling og rådgivning under coronavirus. Se kontaktoplysningerne her.

Tal med vores socialrådgivere
Som kunde i Velliv kan du ringe ind med de forespørgsler, bekymringer og andre socialfaglige spørgsmål, du måtte have her under coronavirus. Det kan fx være om de konsekvenser eller tiltag, som regeringen har taget, og hvilken betydning de kan have for dig. Vi sidder klar på telefonerne til at hjælpe og rådgive dig på 70 33 37 07 fra mandag til fredag fra kl. 08:00-16:00.

Hjælp i forbindelse med sygemelding eller kritisk sygdom
I forbindelse med sygemeldinger og kritisk sygdom, står vi også klar til at hjælpe på 70 33 37 13.

Ansvar for penge podcast

Kom bag kulisserne til ansvarlige investeringer

Ansvar for penge er en podcast, hvor fokus er på ansvarlige investeringer og CSR i den finansielle sektor. I podcastserien vil der blive fokuseret på aktuelle emner inden for de mange problemstillinger og spørgsmål, der naturligt opstår til etik, når man har ansvaret for andres penge. Hør også tidligere afsnit af Invester med Anders og Henrik.

Hør alle episoder her
Kvinde, blomster, vander, have, pension, forsikring, fritid, mental sundhed, senior, seniorliv

Hold fast i din investeringsprofil

Opdateret den 14. oktober 2020
Velliv har gennem Corona-krisen som udgangspunkt anbefalet kunderne at holde fast i den valgte investeringsprofil, og det er fortsat anbefalingen.

Vellivs investeringsdirektør Anders Steensbøl Christiansen opsummerede kort baggrunden herfor i en udtalelse den 16. marts 2020:

Vi mener, at man som udgangspunkt skal holde fast i sin investeringsprofil både gennem gode og dårlige tider. Investeringsprofilen bør afspejle den risikoprofil, man ønsker på lang sigt," og Anders fortsatte 

"… Erfaringerne fra tidligere kriser viser … det svært at forudsige markedernes bevægelse, og dermed er det typiske billede, at man som privatinvestor går ud af markedet for sent og kommer for sent ind på opturen, der altid følger i halen af større kursfald.

Bredt set havde pensionskunderne med markedsrenteprodukter i slutningen af marts 2020 oplevet tocifrede negative afkast på deres opsparing. Siden da har markederne rettet sig. VækstPension Aktiv gik som pensionsmarkedets første markedsrentepensionsprodukt i plus for året i juli. I august kom VækstPension Index også i plus, og begge opsparingsprodukter lå i toppen af markedet ved udgangen af august.

Corona-krisen ligger endnu ikke bag os, og sammen en række øvrige forhold betyder der, at vi samlet set forventer moderate afkast i den resterende del af 2020.

Vellivs råd
En kvinde tjekker sin pensionsopsparing på sin computer om aftenen på sin terrasse

Mødebooking

I Velliv bakker vi op om regeringens initiativer til at mindske udbredelsen af coronavirus i Danmark. Derfor er vi omstillingsparate og tilpasser os regningens anbefalinger, når der åbnes og lukkes i lokalsamfundene. Derved sikrer vi en tryg mødeafholdelse både fysisk og online.

Vil du have ændret et møde med os – eller har du bare et spørgsmål – kan du ringe til os på 70 33 99 99 i vores sædvanlige åbningstider eller skrive til os her

En kvinde sidder ved sit skrivebord og tjekker sin pensionsopsparing, mens hendes barnevogn står foran vinduet

Stor interesse for Velliv Foreningens Akutpulje

I april oprettede Velliv Foreningen en Akutpulje, der havde til formål at give en håndsrækning til bl.a. foreninger, virksomheder og engagerede borgere, så de kunne påbegynde eller fortsætte aktiviteter, der styrker mental sundhed i lokalsamfundet under og efter Coronakrisen. Interessen for Akutpuljen var overvældende og Velliv Foreningen modtog hele 556 ansøgninger. I alt har 263 ansøgere modtaget en donation på op til 50.000 kroner. Du kan læse mere om de forskellige projekter her.

Far leger med sin søn udenfor på en sofa

Dækning fra pensionsordningen ved virus-epidemier

Opdateret den 9. marts 2020 
For kunder der er omfattet af en firmapensionsaftale er der ingen begrænsninger, og vi vil dække, hvis et sygdomsforløb måtte medføre nedsættelse af erhvervsevnen eller dødsfald.

For individuelt tegnede kunder, kan der evt. være undtagelser i forbindelse med rejser og ophold i lande med forøget risiko. Dette gælder dog alene, hvis forsikringen har været i kraft i mindre end 1 år. Dette beror på en konkret vurdering i den enkelte situation, og som udgangspunkt er vores kunder dækket.

Pensionsrådgiver i telefonmøde ved sit skrivebord

Nye arbejdsvaner ved distancesamarbejde

Opdateret den 14. oktober 2020
Arbejdslivet har ændret sig for rigtig mange i form af flere online møder, mere hjemmearbejde og færre timer i fysisk nærhed af kolleger og ledere. Mange trives godt med det mere fleksible arbejdsliv, mens andre kan opleve at blive isoleret.

Den nye arbejdssituation gør, at vi skal øve os i tålmodighed, overbærenhed og se muligheder, da det måske ikke lige går så let, som det plejer på kontoret. Kan vi indarbejde små givende afbræk i arbejdsdagen derhjemme som ikke handler om vasketøj eller skærm - men fx muligheden for en tur ud i det fri og få stillet behovet for lidt bevægelse. Der kan være meget at vinde ved at komme mere ud i naturen, da det nemlig kan måles, at naturen har en afstressende virkning på os.

Herunder får du lidt tips til små afbræk:

Få frisk luft ved at åbne vinduet eller gå en kort tur udenfor

Giver fornyet energi til krop og hjerne.

Lyt til stille musik

Forebygger stress.

Træk vejret meget dybt 10 gange

Det øger koncentrationsevnen og forebygger stress.

Giv et virtuelt skulderklap til en kollega

Anerkendelse for et godt stykke arbejde giver nye kræfter.

Gå 100 skridt på stedet

Al bevægelse styrker krop og hjerne.

Hav fokus på at få sovet nok og prøv at slippe tankemylderet

Styrker immunforsvaret og giver mentalt overskud.
Mor og datter laver mad i køkkenet

Del ud af din energi, så får du mere energi

Når vi ikke kan mødes fysisk med andre, vil nogen opleve at blive mindre forstyrrede, mens andre vil savne kontakt til andre. Derfor kan det være vigtigt, at du finder måder at holde energien oppe.

Se tre tips herunder...

Dit humør har stor indflydelse på andre

Det gælder også på Skype eller telefon. Spred glæde i møderne, bemærk de gode ting, du oplever, og lad stadig de små bemærkninger flyde, som var I på kontoret.

Gør noget for andre, du normalt ikke gør

Vi ved, at det giver energi og livsmod at hjælpe andre. Du kan fx melde dig til Røde Kors’ Corona Hjælpenetværk eller se, om der er nogen tæt på, hvor du bor, du kan hjælpe.

Få frisk luft

Det er fristende at fylde op i sliklagrene, fordi det kan opleves som at dulme lidt på manglende nærvær. Det er jo ok, men måske en mundfuld frisk luft indimellem i virkeligheden gør dig mere godt.